Aarschot wil Grote Kleine Elektro Strijd winnen

Presentatrice Frances Lefebure van het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’ riep vorige zondag gans Vlaanderen op voor een Grote Kleine Elektro Strijd. Frances gaat op die manier op zoek naar de stad of gemeente die tegen zaterdag 19 oktober het meeste klein elektro kan verzamelen. De winnende stad of gemeente wordt beloond met een containerparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters.

Schepen van Afval, Leefmilieu en Klimaat in Aarschor Isabelle Dehond neemt de handschoen op. Zij roept alle Aarschottenaren op om zo snel mogelijk het oud of kapot klein elektro te verzamelen en het vóór zaterdag naar het recyclagepark te brengen. Niet alleen om kans te maken op het containerparkconcert, maar zeker ook om de kostbare grondstoffen te recycleren. De actie brengt bovendien ook geld op voor Rode Neuzen Dag. Hoe meer klein elektro wordt verzameld, hoe meer geld Recupel aan dit goede doel voor jongerenwelzijn schenkt.

Lees verder na het filmpje en bekijk ook een reeks foto’s van World Cleanup Day

World Cleanup Day

Het is niet de eerste keer dat Aarschot een extra inspanning doet voor het milieu. Op zaterdag 21 september speelden de inwoners van de stad actief in op World Cleanup Day. Op het centrale ‘trash point’ aan de busparking van Sportcentrum Demervallei konden de deelnemers het zwerfvuil dat ze hadden opgehaald kwijt. In de vooravond was er een slotmoment in het stadspark.

Geef een reactie