Cinema Citadel wekt verkeerde verwachtingen bij sommigen

Deze week maakte schepen van Cultuur Geert Cluckers bekend dat D’Oranje Giraffen en CC Diest de oude cinemazaal in de citadel opnieuw willen gaan gebruiken. De twee projectpartners houden de cinemacultuur al enkele jaren levend in de demerstad. Samen met Zebracinema projecteren ze bijna wekelijks een film in het CC Begijnhof maar dat is een gedoe. Het projectiemateriaal bijvoorbeeld, moet iedere keer opnieuw worden opgesteld en afgebroken.

De oude cinemazaal in de citadel zou dat probleem kunnen oplossen. De zaal is uiteraard behoorlijk gedemodeerd. Er staan bijvoorbeeld nog houten banken in en de aankleding kan een behoorlijk stuk hipper. Het CC Diest wil dat oplossen met een beauty contest. Lokaal artistiek talent mag een project insturen om de twee akoestische zijwanden te pimpen. De beste inzending kan rekenen op de vergoeding van de kosten van de materialen met een vet extraatje van 1000 euro er bovenop. Voor het wedstrijdreglement kan je mailen naar greet.vandijck@ccdiest.be

Cinema Citadel zou in principe in januari 2020 moeten klaar zijn. Het initiatief kan op veel enthousiasme rekenen maar een aantal mensen hebben verwachtingen die absoluut niet met de plannen stroken. Blockbusters en technologisch hoogstaande projectie- en geluidsapparatuur staan namelijk niet in de plannen. In eerste instantie zal vooral de werking van Zebracinema worden verder gezet.

“Je moet hier geen Kinepolis-toestanden verwachten”, zegt schepen van Cultuur Geert Cluckers daarover. “We gaan naar de citadel omwille van de grotere capaciteit en de mogelijkheid om het projectiemateriaal vast te installeren. Maar ook omwille van de beleving die we naar de toekomst toe, op de citadel willen brengen. Het zaaltje heeft 150 zitplaatsen en is eventueel ook geschikt voor lezingen.

Geef een reactie