Kermis Scherpenheuvel wordt diervriendelijk – spectaculaire attractie vervangt paardjes

Er werd vorige dinsdag stevig gemeten en gepast op de hoek van de Noordervest in Scherpenheuvel. De kermisattracties reden binnen en daar was een spectaculaire nieuwigheid bij. De paardjes die jarenlang op die plaats hun rondjes draaiden zijn vervangen door de Flying Jump. Het was echter allesbehalve zeker of die nieuwe attractie ook effectief op een veilige manier kon ingepast worden. Na veel gezweet onder de loden zon kon uitbater Alain Hendrickx een cirkel uittekenen die de eisen op het vlak van veiligheid voor brandweer en politie respecteerde. De opbouw van de attractie zou uiteindelijk pas woensdagavond starten.

Diervriendelijke gemeente

De attractie met de paardjes was al jarenlang een discussiepunt op de kermis van Scherpenheuvel. Veel mensen waren het er over eens dat de uitbater van die attractie zijn dieren zo goed mogelijk verzorgde. Ze beschikten over een weide in de buurt en de dieren werden om de paar uur gewisseld als ze in de attractie rondwandelden. Toch past dat soort attracties niet meer in het actuele maatschappelijke kader. De aandacht voor dierenrechten leeft – terecht – sterk op. Bovendien profileert Scherpenheuvel zich als Diervriendelijke gemeente en het bestuur tekende ook een charter waarin ze stelt om extra aandacht te geven aan de belangen van dieren.

Spectaculaire vervanger

Exit de paardje dus en kermisverantwoordelijke Hans Houtmeyers zorgde meteen ook voor een spectaculaire vervanger. De Flying Jump is een attractie die inspeelt op de sensatie die mensen gaan zoeken in pretparken. Snelheid, onverwachte bewegingen en veel rook en omkaderende geluiden.

Volgens uitbater Hendrickx zijn er maar twee vergelijkbare attracties in gans België. Een bijkomende troef voor de plezantste kermis van het Hageland dus.

Naast de Flying Jump is ook de glijbaan die vorig jaar voor het eerst werd opgesteld, weer terug. Verder zijn een aantal attracties volledig vernieuwd en nog spectaculairder gemaakt.

Concept herdenken

De kermis is op zijn huidige plaats allicht aan een van zijn zijn laatste edities toe. De werken voor de bouw van de nieuwe centrumwijk Ten Heuvel gaan in snel tempo verder. De wijk zal uiteindelijk ook de parking naast het stadshuis impalmen en dus moet de opstelling van de kermis herdacht worden. Dat wordt een delicate evenwichtsoefening voor het nieuwe bestuur.

Geef een reactie