Renovatie Statiestraat Aarschot en onderhoud Nonnenlanden start volgende week

Het wegdek in de Statiestraat in Aarschot is in bijzonder slechte staat. Om dit te verhelpen start aannemer DSV op maandag 29 juli in opdracht van de stad Aarschot met de vernieuwing van het wegdek tot aan het Begijnhof. De werken kaderen in het onderhoudsprogramma van de wegen. Volgens de huidige planning zullen de werken een maand in beslag nemen.

In de Statiestraat wordt de asfaltverharding vernieuwd. De kasseien op het Begijnhofplein worden uitgespoten en opnieuw ingevoegd. Ook worden de verhoogde inrichtingen op het Begijnhofplein heraangelegd volgens de huidige normen.

De omleiding loopt via de Nieuwlandlaan en de Betekomsesteenweg.

Station bereikbaar via achterzijde

Wie met de auto naar het station van Aarschot rijdt, wordt aangeraden om de toegang aan de achterkant van het station te gebruiken. Daar bevindt zich ook de makkelijkste kiss & ride. Nadat je een ticketje hebt genomen, kan je je passagier(s) afzetten ter hoogte van de paaltjes aan de ondergrondse tunnel naar de perrons. Dit is gratis op voorwaarde dat je de parking binnen het half uur weer verlaat.

De kiss & ride aan de voorzijde van het station is bereikbaar via de Sasstraat.

Tijdelijke bushalte in Boudewijnlaan

Tijdens de werken verplaatst De Lijn de bushalte naar de Boudewijnlaan ter hoogte van de brandweerkazerne.

Hinder beperken

Samen met aannemer DSV zet de stad alles op alles om de hinder tot een minimum te beperken en de werken voor de start van het nieuwe schooljaar af te ronden. Tijdens de SintRochusverlichting zullen de Statiestraat en het Begijnhofplein alleszins begaanbaar zijn.

Naast de werken in de Statiestraat, start aannemer DSV op maandag 29 juli ook met wegenwerken in de wijk Nonnenlanden. De werken kaderen in het onderhoudsprogramma van de wegen en zullen 50 werkdagen duren.

Vernieuwde voetpaden en nieuw wegdek

In de Jan van Harcourtlaan, de Nonnenlandenstraat, de Kardinaal Cardijnstraat, de Maria Van Brabantstraat, de Le Corbesierstraat en de Vanden Panhuysenstraat worden de voetpaden en kantstroken opgebroken en vernieuwd. De straten krijgen ook een nieuwe asfaltlaag.

Blijf op de hoogte

We houden je graag op de hoogte van de voortgang van de werken. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met minderhinderadviseur Frederik Bronckaerts via 0499 34 62 10 of minderhinder@aarschot.be. Op http://www.minderhinderaarschot.be vind je meer informatie over de lopende projecten in de Aarschotse binnenstad.

Geef een reactie