Quinten Hermans kan ook DDHH 2019 winnen

Vandaag rijden de wielertoeristen hun Dwars door het Hageland en daarna is het aftellen naar volgende week vrijdag. Dan dendert het profpeloton door de regio. Tijd dus om uit te kijken naar de renners die een gooi zullen doen naar de overwinning. Eén man trekt onze bijzondere aandacht. De onverwachte winnaar van vorig jaar, de Let Krists Neilands, reed dit jaar nog geen platte prijs. Begin mei had hij een kort topmomentje en werd hij tweede in de driedaagse rittenwedstrijd Vuelta Ciclista Asturias. Neilands rijdt momenteel de Ronde van Hongarije en daar staat hij zowaar op kop van het algemeen klassement. Niet dat de grote kanonnen daar aan de start komen maar in de top 5 staan toch ook Mario Beletti en Jan Barta. De Ronde van Hongarije eindigt morgen.

Een van de topfavorieten is Jasper Philipsen van UAE-Team Emirates. Hij rijdt momenteel de Baloise Belgium Tour waar hij in de eerste en de tweede rit telkens zesde eindigde. Ook Niki Terpstra, winnaar van de eerste editie van DDHH, rijdt de Baloise Belgium Tour. Terpstra wordt door velen gezien als een grote kanshebber maar de toprenner bouwt nog aan zijn conditie na een zware val in de Ronde van Vlaanderen. Hij piekt naar het Europees Kampioenschap dat in augustus in zijn achtertuin wordt gereden. Voor hem komt DDHH allicht te vroeg.

Telenet Fidea Lions zijn topfavoriet

De verrassing zou wel eens kunnen komen van Telenet Fidea Lions. Met Toon en Thijs Aerts, Jim Aernouts, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans, Lars van der Haar en Corné van Kessel zetten ze al hun toppers in. De ploeg overklaste de tegenstand in de Morgan Blue Classic. Dat is ook logisch omdat zij het enige volledige profteam waren, dat aan de start kwam. Het was echter vooral de manier waarop ze domineerden, in blok en met een opvallende bereidheid om mekaar te steunen. Ook zij rijden momenteel de Baloise Belgium Tour en daar vallen vooral Toon Aerts en Quinten Hermans op. Aerts verlengde deze week zijn contract bij de leeuwen tot 2022. Allicht zorgt dat voor extra motivatie. Quinten Hermans won eerder deze maand de vijfdaagse rittenwedstrijd Flèche du Sud in Luxemburg. Hij pakte daar ook drie ritoverwinningen. In de Morgan Blue Classic reed hij opvallend sterk het Grasbos naar boven. In de tweede rit van de Baloise Belgium Tour zagen we Quinten meegaan in een lange ontsnapping. Hij is onze favoriet voor het hoogste trapje op het podium in de citadel.

Geef een reactie