Biertjes van Brouwerij Buvens voortaan in de rekken bij Spar Diest

Filip Claes van Spar Diest is een ondernemer met duidelijke principes. Einde vorig jaar zette hij een actie op het getouw waardoor een aantal verenigingen uit de brede regio rond Diest een stevige cent konden verdienen.  Filip stond een gedeelte van de betaalde bedragen af aan de geselecteerde verenigingen en de klanten konden zelf bepalen welke vereniging ze steunden.

De zaakvoerder van de Spar in Diest maakt ook deel uit van de werkgroep verpakking bij Spar. Hij evalueert permanent de mogelijkheden om milieuvriendelijker te ondernemen, al maken de voorschriften op het vlak van voedselveiligheid dat niet altijd even gemakkelijk. Spar maakte vorige week nog bekend dat ze vanaf oktober enkel nog recycleerbare zakjes zullen aanbeden in hun afdeling groeten en fruit.

Samenwerking met collega’s

Filip beseft ook dat solidariteit en samenwerking met de collega’s een belangrijk voordeel kan zijn. Vorige week had hij een gesprek met Franky Buvens van de Brouwerij Buvens. Die heeft recent zwaar geïnvesteerd in een professionele brouwinstallatie en een substantiële ophoging van zijn capaciteit. Franky kan dus veel grotere volumes aan zonder dat zijn bier inboet aan kwaliteit. Deze week zijn de biertjes van Buvens al te koop bij Spar Diest. Filip Claes was al eerder overtuigd van de brouwsels van zijn collega. Er waren dan ook niet veel woorden nodig om tot een samenwerkingsakkoord te komen.

Wij vullen het gamma van onze winkel graag aan met kwaliteitsproducten van lokale ondernemers. De bieren van Brouwerij Buvens mogen daar zeker niet ontbreken. Franky Buvens investeerde in een professionele installatie en in knowhow en dat proef je. De mooie onderscheidingen die zijn bier haalden tijdens  de World Beer Awards spreken voor zich.

Filip Claes

Geef een reactie