Hagelanders niet prominent op de verkiezingslijsten bij CD&V

CD&V Vlaams-Brabant maakte dit weekend de kieslijsten voor het federaal en regionaal parlement bekend voor de verkiezingen van 26 mei 2019. Er staan uiteraard ook een aantal kandidaten uit het Hageland op die lijsten maar die staan niet meteen bovenaan.

Monique De Dobbeleer (Deurne-Diest) op 6 voor de kamer

Huidig minister van Justitie Koen Geens is lijsttrekker voor de kamer. Uit onze regio staat Ingrid Claes uit Geetbets op plaats vijf. Claes is provincieraadslid in Vlaams Brabant en gemeenteraadslid in Geetbets. Ze zetelde eerder al twee jaar in de kamer.  Monique De Dobbeleer, schepen in Diest en directeur van KVLV, staat op de zesde plaats. Provinciaal gedeputeerde Tom Dehaene duwt de kamerlijst.

Mattias Paglialunga, gemeenteraadslid in Aarschot, is derde opvolger. Burgemeester van Linter Marc Wijnants is negende en laatste opvolger.

Geert Janssens (Averbode) op 9 voor Vlaanderen

Peter Van Rompuy trekt de lijst voor het Vlaams parlement. Gemeenteraadslid in Aarschot Nele Pelgrims staat op acht, Geert Janssens, gemeenteraadslid in Scherpenheuvel-Zichem staat op negen. Geert Janssens is hoofdeconoom bij werkgeversvereniging Etion. Ellen Lammens uit Lubbeek staat op 17 en burgemeester van Bekkevoort Hans Vandenberg op 18.

Laura Schurmans uit Kortenaken is vijfde opvolger. Ann Spaepen uit Holsbeek is negende opvolger.

Geef een reactie