Hageland wordt carnavalland – Gilde van Tielebuis probeert zotte nacht weer leven in te blazen

Carnaval leeft in het Hageland. Vorige vrijdag was er in zowat alle deelgemeenten van Scherpenheuvel-Zichem een kindercarnavalstoet. Ook in veel andere gemeenten en steden werd de krokusvakantie op gang getrokken met een carnavalsfeestje.

Je kan hier een paar foto’s van de stoet van Basisschool OLV Scherpenheuvel bekijken. Alle andere foto’s staan onderaan maar ook op onze carnavalspagina.

In Diest was er dinsdag de traditionele popverbranding. Burgemeester Christophe De Graef en de schepenen van Open Diest, Rick Brans, Pascale Vanaudenhove en Maurits Vande Reyde, waren aanwezig. Christophe de Graef overhandigde symbolisch de sleutels van de stad aan prins Rudi I. De Gilde van Tielebuis verbrandt daarna de winterpop. Ze houden die traditie de laatste jaren kort. Geen gedoe meer met vuurspuwers en artiesten. Zelfs de pop ging dit jaar bijzonder snel in rook op. Die pop kreeg een opmerkelijk commercieel accent. Er hing namelijk een winkelkarretje aan, een verwijzing naar prins Rudi Boon die een bedrijf heeft dat winkelkarretjes herstelt.

Onderaan deze pagina kan je meer foto’s bekijken over de verbranding van de winterpop

Tielebuis wil vooral de traditie van het stratencarnaval nieuw leven inblazen en ze kregen daarbij stevige steun van een aantal horeca-ondernemers. Tot een paar jaar geleden waren de meeste horecazaken dicht maar dat was nu anders. Rond de Markt maar ook in de andere straten was best wel wat animo. Een aantal café-uitbaters waren zelf ook verkleed. Jan Van Roey van De Biertempel en Bert Frederickx van wijnbar Violette liepen er zelf opvallend uitgedost bij. In zaal Ons Tehuis werd een carnavalbal georganiseerd.

Carnavalstoet Kleuter- en Basisschool OLV

Popverbranding en Zotte Nacht bij de Gilde van Tielebuis

Je kan meer dan 800 foto’s over carnaval in Keiberg en in Zichem bekijken op onze carnavalspagina! Die pagina vullen we de volgende weken verder aan met reportages over de stoeten in Schoonderbuken, Scherpenheuvel, Aarschot en Diest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.