Afrittencomplex E314 in Bekkevoort deels afgesloten tot bouwverlof

Op 11 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de Staatsbaan (N2) in Bekkevoort. Over een afstand van 200 metr, ter hoogte van het op- en afrittencomplex E314, wordt het fietspad aan de noordzijde van de Staatsbaan geoptimaliseerd en de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aangepast. Volgens de huidige planning zijn alle werken voor het bouwverlof in juli afgerond.

Doorgaand verkeer op Staatsbaan mogelijk tijdens de werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vanaf maandag 11 maart met een nieuwe fase aan de werken ter hoogte van het op- en afrittencomplex Bekkevoort (Staatsbaan N2 Leuven – Diest). Komende vanuit de richting van Bekkevoort kan de oprit van de E314 richting Leuven niet gebruikt worden. Bestuurders kunnen vanuit de richting van Diest wel de oprit van de E314 richting Leuven gebruiken. Komende van de E314 vanuit de richting van Lummen kan men de snelweg niet verlaten om richting Diest te rijden. Richting Bekkevoort rijden is wel mogelijk. 

E314 richting Leuven: op- en afrit afgesloten

Ter hoogte van de werken op de Staatsbaan blijft doorgaand verkeer tussen Bekkevoort en Diest steeds mogelijk in beide richtingen.

Werkzaamheden Aquafin aan zuidzijde Staatsbaan afgerond

Nutsmaatschappij Aquafin voerde in een eerdere fase rioleringswerken uit aan de zuidzijde, richting Diest, van de Staatsbaan. Ook de fietspaden aan de zuidzijde werden aangepakt. Om ook de verkeerssituatie voor fietsers aan de noordzijde van de Staatsbaan veiliger te maken, optimaliseert AWV het fietspad. AWV past tijdens de werken aan het fietspad ook de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aan.   

foto © AWV

Geef een reactie