MindToMove, een teamgerichte aanpak van preventie, revalidatie en health coaching

Mind To Move is een nieuw paramedisch kabinet voor blessurepreventie, blessurebehandeling en -revalidatie maar je kan er ook terecht voor health coaching, voedingsadvies, mindfulness en yogasessies.

De inrichting van Mind To Move doet niet meteen denken aan de koele klinische omgeving die je wel vaker vindt in medische- en paramedische kabinetten. Het pand in de Koning Albertstraat 99 geeft een warme en eerder huiselijke indruk als je er binnenstapt. Houten meubeltjes, planten en opbergrekjes in natuurlijke materialen.

Teamgerichte aanpak

Vincent Adriaensen, Stijn Janssens en Sofie Deleu omschrijven hun aanpak  als patiënten zo optimaal mogelijk helpen bij het bereiken van hun doelen. Het woord patiënt lijkt ons wat te beperkend want hun aanpak kan erg breed uitwaaieren. Van de vraag om specifieke klachten te verhelpen over een drukbezette ondernemer die meer rust en evenwicht wil inbouwen tot het begeleiden van een atleet die streeft naar een Olympische medaille. Vincent, Stijn en Sofie kiezen duidelijk voor een teamgerichte aanpak. Ze hebben ook een eigen invulling van wat T.E.A.M. inhoudt. Togehther Everyone Achieves More.

Bewegen staat centraal

De naam Mind To Move is overigens bewust gekozen.  Het in beweging blijven van het menselijk lichaam staat centraal bij MindToMove. De drie therapeuten bieden uiteraard sport- en manuele therapie maar ook blessurepreventie en – screening, therapieën gericht op mentale ondersteuning en ontspanningstechnieken die de fysieke revalidatie en prestaties ondersteunen.

Vincent en Stijn zijn beiden masters in de Revalidatie en Kinesitherapie. Sofie is health coach. Zij geeft onder meer voedingsadvies maar ook mindfulness- en yogasessies.

2 comments

Geef een reactie