Klimaatmars in Diest op Valentijn

Jeugdcentrum De Klinker organiseerde vorige week in Aarschot een protestactie tegen de verloedering van het klimaat. Er was eerst een debat en daarna konden de jongeren concrete voorstellen doen om in de lokale gemeenschap een aantal klimaatvriendelijke maatregelen te nemen. Dat leverde 151 voorstellen op en meteen ook evenzoveel nieuwe bomen. Het nieuwe bestuur beloofdenamelijk om voor ieder constructief voorstel een boom te planten.

Ook in Diest komt de jeugd in actie. Het was al eerder aangekondig dat er vanuit twee scholen een aanvraag was om een klimaatmars te organiseren. Die komt er ook effectief. Het initiatief komt van de leerlingen van De Prins en KSD, in samenwerking met de jeugddienst van Diest. De mars start om 10.30 uur op de Grote Markt en trekt daarna door het centrum van de de stad. Schepen van Milieu Rick Brans (Open Diest) kondigde eerder al aan dat de stad het initiatief zal faciliteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.