Klimaatmars in Diest op Valentijn

Jeugdcentrum De Klinker organiseerde vorige week in Aarschot een protestactie tegen de verloedering van het klimaat. Er was eerst een debat en daarna konden de jongeren concrete voorstellen doen om in de lokale gemeenschap een aantal klimaatvriendelijke maatregelen te nemen. Dat leverde 151 voorstellen op en meteen ook evenzoveel nieuwe bomen. Het nieuwe bestuur beloofdenamelijk om voor ieder constructief voorstel een boom te planten.

Ook in Diest komt de jeugd in actie. Het was al eerder aangekondig dat er vanuit twee scholen een aanvraag was om een klimaatmars te organiseren. Die komt er ook effectief. Het initiatief komt van de leerlingen van De Prins en KSD, in samenwerking met de jeugddienst van Diest. De mars start om 10.30 uur op de Grote Markt en trekt daarna door het centrum van de de stad. Schepen van Milieu Rick Brans (Open Diest) kondigde eerder al aan dat de stad het initiatief zal faciliteren.

One comment

  • Maak er eens een positieve mars van. Geef ze allemaal het nodige opruimmateriaal mee, verdeel de stad en bijhorend dorpen in zonen en ruim alles eens op. Dan laten jullie zien dat je het echt meent

Geef een reactie