Aspiravi plant opnieuw twee bijkomende windturbines in Bekkevoort

Windmolenproducent Aspiravi pakte in de herfst van vorig jaar groot uit na de bouw van twee nieuwe windturbines op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort. Er kwam een persmoment waar ook alle betrokken politici op gemeentelijk en provinciaal niveau waren uitgenodigd, de turbines draaiden mee in Open bedrijvendag en de lagere scholen van Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort werden gevraagd voor een open dag. Vlak na de bouw van die twee turbines startte Aspiravi de voorbereidingen voor de constructie van een derde turbine in Diest.

Tijdens het persmoment werd voorzichtig de vraag geopperd of de firma het windmolenpark nog verder wilde uitbreiden maar daar kwam niet meteen een duidelijk antwoord op. In een paar individuele gesprekken leken topmensen van Aspiravi toen aan te geven dat ze eerder dachten aan het opvullen van de gaten binnen de huidige omschrijving van het park. Dat blijkt nu echter achterhaald. Aspiravi heeft een aanvraag ingediend voor de bouw van twee bijkomende turbines in de omgeving van de Ossenberg, de Veugelberg en de Hertstraat in Bekkevoort. Dat is de aan de brug over de E314 op de Oude Tiensebaan, richting Aarschot. Het gaat dus opnieuw over een uitbreiding van het bestaande turbinepark.

Het dossier kan worden ingezien in het gemeentehuis van Bekkevoort en in principe ook op http://www.omgevingsloket.be. Op die website is het echter nog niet beschikbaar. Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen tussen 11 januari en 9 februari 2019. Op 21 januari komt er een info moment.

Geef een reactie