Viering Jan Berchmans is aanloop naar drukke kerstperiode

Afgelopen weekend stond Jan Berchmans volop in de schijnwerpers in Diest. Deken Felix Van Meerbergen mocht meer dan 500 bezoekers verwelkomen in de Sint-Sulpitiuskerk. Rudi Ramaekers vatte dat evenement samen in 160 foto’s.  Je ziet er hier een tiental maar de rest staat op de de fotopagina Jan Berchmans. 

Er staan nog een paar andere bijzondere evenementen op de agenda in de Sint-Sulpitiuskerk en de Allerheiligenkapel. Op 22 december organiseert de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord een kerstconcert voor strijkers en koperblazers in de Sint-Sulpitiuskerk.  Het concert begint om 15 uur 

Vanaf 22 december kan je ook weer naar de unieke kerststallententoonstelling in de Allerheiligenkapel. Marie-Thérèse Van Boxmeer en haar echtgenoot knutselen ieder jaar een soort kerststallendorp in mekaar met stalletjes en figuren uit de hele wereld. Dat lokt bezoekers uit heel België. Het voegt een heel speciaal accent toe aan de kapel die sowieso al een uniek kader vormt, met meer dan 200 heiligenbeelden tegen de muren. 

Geef een reactie