Politierechter Stinckens verkast naar Comité P

Foto | Rondpunt

De leuvense politierechter Kathleen Stinckens postte vandaag een opvallende tweet. “Vandaag trok ik deze deur dicht, al zeker voor de komende 6 jaar. #emomomentje”.

Vorige week werd bekend gemaakt dat politierechter Stinckens voorzitter van het Comité P wordt. Dat comité is een extern toezichtsorgaan dat de correcte werking van de politie controleert. Kathleen Stinckens werd onder meer bekend door haar rol in het VIER-programma De Rechtbank. Ze is ook erg actief op Twitter maar het valt sterk te betwijfelen of ze dat in haar nieuwe functie zal doortrekken. 

De benoeming van Kathleen Stinckens zou een belangenconflict kunnen veroorzaken. Haar echtgenoot is de korpschef van politiezone Aarschot, Bart Van Thienen. Ze moet in haar nieuwe functie dus toezien op het correct functioneren van politiemensen uit het korps van haar echtgenoot. Daarom is nu reeds afgesproken dat ze in dat geval geen deel uitmaakt van het comité dat oordeelt. 

Bart Van Thienen werd in 2016 aangesteld als korpschef in Aarschot. Hij was toen de jongste korpschef van het land. Hij begon zijn opleiding bij politiezone Demerdal DSZ en kreeg daar al heel snel de rang van commissaris. Korpschef Van Thienen werkte daarna ook nog voor 
het CSD (coördinatie steundirectie van de federale politie) en het DAO, dat is de expertisecel migratie.

Geef een reactie