Internationale brocantemarkt in Karteria

Op de parking van de multifunctionele hal Karteria waren vrijdagavond vreemde taferelen te bekijken. Een wirwar van auto’s, afgeladen vol met antiek, vintage spulletjes en allerlei prullaria probeerden om zo kort mogelijk bij de uitgangen te geraken. Mensen sleurden af en aan met lastwagentjes en zelfs winkelkarren.

Twee uur later stond Karteria afgeladen vol met de meest uiteenlopende hebbedingetjes. Alles stond klaar om op zaterdag 10 november en zondag 11 november een paar duizend koopjesjagers te bedienen. De brocantemarkt heeft 240 standhouders uit binnen- en buitenland. Een aantal van hen mikken enkel op verzamelaars van specifieke spullen en merken.

De organisatoren van de brocantemarkt doen er alles aan om die bezoekersstroom efficiënt te kanaliseren. Wie met de wagen komt wordt gestimuleerd om dat vehikel op een randparking achter te laten. Er zijn twee dagen lang pendelbussen die parking station op een vlotte manier verbinden met Karteria.

De standhouders betalen een relatief beperkt standgeld en ook de bezoekers betalen een inkom van 2 euro. De opbrengst van de markt gaat naar de Koninklijke Tennisclub Diest. Zij organiseren de internationale brocantemarkt in samenwerking met Karteria.

Geef een reactie