Faillissement Maretours bevestigd in staatsblad

De raad van bestuur van reisketen Maretours uit Rillaar, besliste op 24.10.2018 om de boeken neer te leggen. Vandaag verscheen de melding van het faillissement van Maretours in het Belgisch Staatsblad. Luc Nelissen is aangeduid als rechter-commissaris. Johan Mommaerts en Steven Nysten van het advocatenkantoor Lovius zijn de curatoren.

De reisketen heeft 19 kantoren en een omzet van ongeveer 26 miljoen euro. Er werken een dertigtal mensen voor Maretours. De schulden van het bedrijf zouden oplopen tot meer dan 10 miljoen euro. MareTours heeft drie aandeelhouders die ook ieder een derde van het kapitaal bezitten. Dat zijn de stichters Marie-Jeanne Van Camp en Michiel Janssens die de onderneming in 1985 hebben opgestart, reisgigant Thomas Cook België en de holding VACA, het moederbedrijf boven nichespeler Vayamundo.

Klanten die een reis geboekt hebben bij Maretours kunnen terecht bij het Garantiefonds Reizen (GfG).

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.