Faillissement Maretours bevestigd in staatsblad

De raad van bestuur van reisketen Maretours uit Rillaar, besliste op 24.10.2018 om de boeken neer te leggen. Vandaag verscheen de melding van het faillissement van Maretours in het Belgisch Staatsblad. Luc Nelissen is aangeduid als rechter-commissaris. Johan Mommaerts en Steven Nysten van het advocatenkantoor Lovius zijn de curatoren.

De reisketen heeft 19 kantoren en een omzet van ongeveer 26 miljoen euro. Er werken een dertigtal mensen voor Maretours. De schulden van het bedrijf zouden oplopen tot meer dan 10 miljoen euro. MareTours heeft drie aandeelhouders die ook ieder een derde van het kapitaal bezitten. Dat zijn de stichters Marie-Jeanne Van Camp en Michiel Janssens die de onderneming in 1985 hebben opgestart, reisgigant Thomas Cook België en de holding VACA, het moederbedrijf boven nichespeler Vayamundo.

Klanten die een reis geboekt hebben bij Maretours kunnen terecht bij het Garantiefonds Reizen (GfG).

 

 

 

 

Geef een reactie