Haute Couture Harry in Aarschot wordt omgebouwd tot trendy wooncomplex

De eerste afbraakwerken voor Residentie Harry, het nieuwe woonproject in de Martelarenstraat in Aarschot, zijn gestart. Daarmee zetten de stad en projectontwikkelaar Kolmont de eerste stappen om de winkelstraat opnieuw te laten bruisen. Nog voor de start van de bouw zijn al 4 van de 10 appartementen verkocht.

Begin deze week is het startschot gegeven van de eerste bouwwerken voor Residentie Harry, één van de meest opvallende projecten van de make-over die de winkelwandelstraat van Aarschot momenteel doormaakt. De afbraak zal ongeveer 2 maanden duren, waarna de bouw begin 2019 echt van start kan gaan. Een deel van de iconische voorgevel van het pand – waar vroeger de befaamde bruidswinkel Haute Couture Harry zat – wordt gerestaureerd en in het nieuwe project geïntegreerd. Naast de appartementen komen er op de benedenverdieping ook twee winkelruimtes.

En opvallend: het nieuwe woonproject blijkt alvast erg in trek: nog voor de start van de sloop, zijn al 4 van de 10 appartementen verkocht.

“De verkoop loopt bijzonder vlot. Dat heeft vooral met de sterke locatie te maken: midden in het centrum van Aarschot, vlakbij de winkels, de Grote Markt en het stadspark. Het is al even geleden dat je op zo’n locatie nieuwbouwappartementen kon kopen. ”

Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

Het project is de eerste grote stap in de plannen van de stad om haar winkelcentrum op te waarderen. Aarschot heeft met heel wat leegstand te kampen: vorig jaar stonden er alleen al in het centrum zo’n 70 panden leeg. Daarom zullen – na Residentie Harry – volgend jaar nog een aantal andere projecten volgen zoals de verbouwing van het voormalige handelspand van Torfs, de herontwikkeling van het gebouw van de Kroonslager en het Pannenkoekenhuisje, en de ontwikkeling van de Geenssite.

Iconische gevel

Het nieuwe wooncomplex komt op de plaats waar vroeger de befaamde bruidswinkel Haute Couture Harry gevestigd was. Die zaak moest in 2015 sluiten na het overlijden van de uitbater Harry Heylen. In het Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd besloten om een deel van de iconische voorgevel van het gebouw te behouden. Het gelijkvloers van het nieuwe gebouw zal bovendien opnieuw dienst doen als handelsruimte: in de plannen worden hier twee winkelruimtes voorzien, beide ongeveer 200m2 groot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.