Elf scholen integreren bestuursorganen in Kinderkosmos

Danny Van Gelder, vorig jaar nog directeur van basis- en lagere school Onze-Lieve-Vrouw Scherpenheuvel, is in september aan een nieuwe opdracht begonnen.  Hij coördineert de integratie van de bestuursorganen van 11 basisscholen uit Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort. De scholen zijn onderdeel van de vroegere scholengroepen  KaBaDi en Spoor 7. De 11 scholen behouden slechts één algemene vergadering en één raad van bestuur.

Ruimtevaarders

Vorige vrijdag werd die integratie met veel vertoon gevierd op de Grote Markt in Diest. De leerlingen van alle betrokken scholen kwamen, verkleed als ruimtevaarder, naar de markt gestapt. Alle delegaties hadden een raket in mekaar geknutseld. De kinderen hadden een dansje ingeoefend en ze gingen stevig uit de bol op de bonkende beats van dat liedje.

Kinderkosmos

Tijdens dat feestje werd de nieuwe naam van de scholengemeenschap bekend gemaakt. De scholengroep heet voortaan Kinderkosmos.  Algemeen Directeur van scholengroep KSD Els Claes blikte tijdens haar speech nog even terug op het intergratieproces. “Het is nog maar 15 maanden geleden dat we voor het eerst samen zaten”, zei ze.  “We hadden grootse plannen. Veel te veel om alles tegelijk in gang te zetten. Daarom hebben we drie prioriteiten naar voren geschoven. De directeuren wilden elkaar beter leren kennen, zodat er voldoende vertrouwen in de groep kwam om zaken eerlijk te bespreken. We gingen op zoek naar een gemeenschappelijke missie en visie en we wilden snel een organogram opstellen, zodat duidelijk werd wie voor wat verantwoordelijk was en bleef. We gaan nu met z’n allen de kosmos verkennen. Maar gelukkig kunnen we ook steeds thuis komen, elk in zijn eigen school, eigen dorp, gemeente of stad. We zijn ruimdenkend en we willen samenwerken, maar steeds met groot respect voor de authenticiteit van elke medewerker en van elke individuele school, hoe groot of hoe klein ze ook is. We kunnen allemaal leren van elkaar. Samen ontdekken we meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.