Tommy de Gorilla zorgt voor sociale warmte op braakliggend terrein

Iedereen Gorilla is een relatief nieuwe burgerbeweging die vooral tijdelijke acties voert om onderbenutte publieke ruimte ook echt terug beschikbaar te maken voor de mensen.

De actievoerders duiken vaak onaangekondigd en anoniem op in straten en op pleintjes. Samenleven en mekaar opnieuw ontmoeten, ruimte voor rust en natuur, ruimte voor spel en creativiteit, en duurzame mobiliteit zijn hun uitgangspunten.

Iedereen Gorilla wil de inwoners bewust maken van de mogelijkheden om, op een eenvoudige manier, een buurt mensvriendelijker en veiliger in te richten. Hun acties zijn tegelijkertijd ook een vingerwijzing en hopelijk een inspiratiebron, voor de lokale besturen.

De lokale groepen hebben in ieder dorp een eigen roepnaam. In Diest is dat Tommy de Gorilla. Tommy was al eerder actief aan het Boerenkrijgplein. Toen bleef de actie beperkt tot een oproep om extra vuilbakken te plaatsen en zo het zwerfvuil in te perken. Vorige zondag bouwden de Gorilla’s een braakliggend terrein in de Emile Vanderveldestraat om tot een plaats waar kinderen veilig konden spelen en hun creativiteit lieten opborrelen. Maar ook de oudere omwonenden ontdekten snel een plek waar ze rustig met mekaar konden praten. Er werd ’s avonds zelfs een verjaardagsfeestje geïmproviseerd. De actie toont aan dat je met veel goede wil en enige creativiteit met vrij simpele middelen een verbluffend resultaat kunt neerzetten.

 

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    En wij verzorgen nu de plantjes ✿ ✿ die op het pleintje staan. Jammer dat er niet nog meer mensen op het pleintje komen zitten om te gezellig te kletsen. Van mij mogen er meer van deze acties komen!

Geef een reactie