Twee nieuwe vestigingen op de bedrijvensite Koudijs

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 24 september in Diest gaf schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Stals (DDS) aan dat er twee nieuwe bedrijven komen op de bedrijvensite Koudijs.

Het gaat over een nieuwe vestiging van de autogroep Morren en een verdeelcentrum van Bpost.

Morren en Meelberghs integreren bedrijfsstructuur

Autogroep Morren sloot in 2017 een doorgedreven samenwerkingsakkoord met Garage Meelbergs uit Diest. Ze hebben een eengemaakt algemeen management, en delen de ondersteunende diensten zoals marketing, aankoopbeleid, voorraadbeheer, personeelsbeleid en financiën. Morren en Meelberghs hebben allebei een concessie van Ford.

Groep Morren werd na de fusie de grootste concessie van Ford in Limburg.

Bpost verlaat centrum, Desco overweegt herlokalisatie

Bpost verkocht vorig jaar zijn gebouw met een verdeelcentrum in het centrum van Diest. Het postbedrijf plant nu een nieuw verdeelcentrum in de zone Koudijs.

Voor het laatste braakliggende perceel op het bedrijventerrein is Desco geïnteresseerd. Zij willen herlokaliseren ze hebben volgens schepen Stals ook het voorkeurrecht. Als Desco de deal bevestigt is Koudijs meteen volledig bezet.

De zone Koudijs ligt in de onmiddelijke omgeving van het station. de naam is afgeleid van een bedrijf dat er vroeger gevestigd was. Sinds 2011 is er een nieuwgerealiseerde directe aansluiting op de aanpalende Westelijke Omleiding rond Diest waardoor de zone veel makkelijker bereikbaar is. Bedrijven die zich hier vestigen moeten verhoogde aandacht besteden aan de architectuur.

 

Geef een reactie