Truckers For Life schenken 21.000 euro aan goede doelen

De truckshow 2018 was een grand-cru-editie. Met bijna zevenhonderd voertuigen op het terrein werd de op een na hoogste score gerealiseerd. De organisatoren hadden ook lessen getrokken uit de vorige jaren na de doorstart. De truckers moeten op voorhand inschrijven en daardoor kan de schikking van het grote pk-geweld ook vlotter verlopen.

Het absolute toppunt was ook dit jaar weer de rondrit met andersvaliden op zaterdag. Liefst 275 deelnemers beleefden een dag waar ze meestal maanden op voorhand naar uitkijken. Ook hier had voorzitter Pieter Van Dooren voor een belangrijke verbetering gekozen. Naast de vaste waarde Marijn “Boma” Devalck was ook Robby Longo aanwezig om een truck te besturen. Dat liep een pak vlotter omdat er in konvooien kon gereden worden.

De vzw Truckers For Life verdeelt ieder jaar een belangrijk deel van de opbrengst van de truckersshow aan een reeks verenigingen of mensen die een specifieke behoefte hebben. Dit jaar werd er 21.000 euro uitgedeeld. De kosten voor de rondrit en de maaltijden van de andersvaliden worden ook gefinancierd uit die pot.

De verdeling van de fondsen:

 • Samana Assent | 1.750 euro
 • Samana Bekkevoort | 1.750 euro
 • Samana Wersbeek | 1.250 euro
 • ’t Balanske | 1.500 euro
 • Stoma Vlaanderen | 2.500 euro
 • Ter Heide Zonhoven | 1.750 euro
 • Sofhea | 1.500 euro
 • Chiro Bekkevoort | 500 euro
 • Kom op tegen Kanker | 2.000 euro
 • Achromatopsie België | 500 euro
 • Blindenzorg Licht & Liefde | 500 euro
 • Wijzersterk | 750 euro
 • Palliatieve zorg Campus St.-Pieter Leuven | 1.750 euro
 • Evenement andersvaliden | 3.000 euro

Mosselen Truckers.jpg

Foto’s Debby Willems en Hedwig Neesen

De foto’s zijn in lage resolutie maar abonnees van onze gratis nieuwsbrief kunnen ze opvragen in hoge resolutie.

 

 

Geef een reactie