Alle lijsten bekend in Scherpenheuvel-Zichem| SP.A slechts met 11 kandidaten

De deadline voor het indienen van definitieve kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 tikt snel weg. Einde van deze week, op 15 september, moeten die lijsten ten laatste ingediend worden. In Scherpenheuvel-Zichem zijn ondertussen alle namen van de kandidaten bekend. Het was vooral uitkijken naar de lijst van SP.A. Vanavond bevestigde voorzitster Christini Gounakis dat de partij slecht 11 kandidaten voorstelt.

Vlaams Belang met acht kandidaten

Vlaams Belang communiceerde vorige vrijdag dat ze een lijst met acht kandidaten zullen voorleggen aan de kiezer. Suzy Wouters is lijsttrekker en Joris De Vriendt, jarenlang drijvende kracht van de partij, staat op twee. Bieke Gielen maakt de top 3 compleet. De volledige samenstelling vindt je op onze verkiezingspagina van Scherpenheuvel-Zichem.

De militanten van Vlaams Belang waren opvallend aanwezig vorig weekend. Er was een stevige groep aanwezig tijdens de Blue Lounge Night van Open VLD, er was een delegatie op de barbecue van N-VA en op de Torenfeesten was een campagneteam, unisono gekleed in hetzelfde t-shirt, duidelijk present.

Lees het nieuws over Open VLD, N-VA en SP.A na de afbeelding

Vlaams Belang fractieSZ

Veel volk op Blue Lounge Night van Open VLD

De lijst van Open VLD was al langer bekend maar de blauwe partij stelde vorige vrijdagavond haar kandidaten nog eens uitgebreid voor tijdens een bruisend feestje in gemeenschapscentrum Den Egger. De Blue Lounge Night kon heel wat inwoners mobiliseren maar ook de politici waren talrijk aanwezig. Naast het Vlaams Belang waren er delegaties van CD&V en van N-VA.

Provinciaal gedeputeerde Ann Schevenels en voorzitster van Open VLD Diest Sabine Meyssen kwamen de partijgenoten van de basiliekstad steunen.

Lees het nieuws over NV-A en sp.a na de afbeelding

DSC_7284.JPG

Barbecue bij N-VA

Ook N-VA stelde vorige zaterdag haar kandidaten officieel voor. Die lijst was een paar dagen op voorhand al bekend gemaakt maar de partij organiseerde nog een barbecue om persoonlijk met hen te kunnen babbelen. De lijst wordt getrokken door Allessia Claes. Zij bevestigde haar ambitie om de eerste vrouwelijke burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem te worden. Wij zagen een delegatie van Open VLD en een aantal mensen van Vlaams Belang die een pintje kwamen drinken.

Provinciaal lijsttrekker Bart Nevens was opvallend aanwezig.

Verneem in primeur de samenstelling van de lijst van SP.A na de foto’s

sp.a presenteert slechts 11 kandidaten

Er waren veel speculaties over de kans dat sp.a effectief een lijst zou samen krijgen en hoeveel mensen daar dan zouden op staan. Voorzitster Christini Gounakis kwam dinsdagavond met het antwoord. “De partij komt uit een zeer moeilijke periode”, zei ze. “We hebben momenteel echter vier zetels in de gemeenteraad en ik wil die zeker verdedigen. Onze lijst bestaat uit 11 mannen en vrouwen, een mix van meer ervaren en nieuwe kandidaten, allemaal met een verschillende achtergrond. Het feit dat we tegen de verwachtingen in aan de verkiezingen deelnemen is op zich al een prestatie. Maar waar het werkelijk om gaat is dat er, na meer dan 20 jaar, een wijziging van het beleid moet komen. sp.a wil van Scherpenheuvel-Zichem een bruisende, moderne plattelandsgemeente maken, waarbij duurzaamheid centraal staat.”

Christini Gounakis trekt de lijst. De andere kandidaten zijn : Marc Beddegenoodts, huidig gemeenteraadslid Sara De Kock, Ginette Allard, Rita Devos, Philip Gorts, Paul Vansweevelt, Ronny Van Diest, Steve De Blick, Veerle Peeters en huidig OCMW-raadslid Patrick Vansweevelt.

ChristiniGounakis

 

Geef een reactie