Rudy Borremans wordt pastoor van Rillaar

De verschuivingen in de pastorale bezetting in de regio waar wij vorige week een artikel over plaatsten, heeft nu toch impact op de nieuwe opdracht die Rudy Borremans krijgt. Rudy stopte als mede-pastoor in het dekenaat Diest waar hij vooral in Kaggevinne en Schaffen-Vleugt bijzonder populair was. Hij krijgt nu een pastorale opdracht in Rillaar. Dat behoort tot het dekenaat Aarschot. Rudy Borremans combineert zijn taak in Rillaar met een opdracht in het woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven.

Veel goesting

Pastoor Rudy start pas in oktober in Rillaar. Hij zal ondertussen zijn collega’s priesters beter leren kennen. “Het is zowel voor mij als voor de vele pastorale medewerkers een hele aanpassing”, zegt Rudy Borremans. “Maar met wederzijds vertrouwen en respect zal het wel lukken. Ik heb in ieder geval veel goesting in mijn toekomstige opdrachten En hoop, met velen in Rillaar en groot Aarschot te mogen kennismaken.” Rudy Borremans heeft een speciaal woord van dank voor de vicariaal verantwoordelijke,die namens de bisschop gezocht heeft naar een opdracht die aansluit bij zijn charisma en talenten. Hij dankt ook de deken van Aarschot,collega-pastoors, pastoraal medewerkers en allen die hem krediet en kansen geven om herder te zijn in het mooie Hageland.

Rudy Borremans vervangt pater Jan Geerts

Vorige week werd bekend dat pater Jan Geerts, adjunct-directeur van het bezinningscentrum van de Norbertijnen in Averbode en dienstdoend pastoor in Rillaar, pastoor wordt van Averbode, Testelt, Okselaar en Messelbroek. Die verschuiving was onderdeel van een ganse reeks benoemingen bij de Norbertijnen. Die werden getriggerd door de aanstelling van vroeger provisor Marc Fierens als 53ste abt van de abdij van Averbode.

Geef een reactie