Rode Duivels kunnen klanten Krëfel vandaag al gelukkig maken

De Belgen hopen dat de Rode Duivels vanavond een paar leuke doelpunten tegen de netten prikken. Bij een Britse verzekeringsmaatschappij hopen ze net het tegenovergestelde. Klanten van elektroketen Krëfel, die tussen einde april en half juni een tv met een scherm van minstens 140 cm kochten, krijgen hun aankoopsom terugbetaald als de duivels meer dan 15 doelpunten maken. De teller staat momenteel op 14. Strafschoppen tellen niet mee maar doelpunten in de verlengingen wel. Krëfel nam het risico niet zelf maar verzekerde zich via Lloyds of London, dat is de grootste verzekeringsgmarkt van de wereld. De premie die Krëfel betaalde en de maatschappij die het risico uiteindelijk afdekt is niet bekend. België maakte tijdens het vorige WK amper 6 doelpunten. Enkel Duitsland (17 goals in 2014 en 16 in 2010) en Brazilië (18 goals in 2002) kwamen ooit aan dit totaal.

De elektroketen maakt niet bekend hoeveel TV’s ze verkochten maar algemeen wordt aangenomen dat het over een paar duizenden toestellen gaat.

Als het vandaag niet lukt voor de Belgen, kunnen de Britten nog niet opgelucht ademen. Er blijft alleszins nog de kleine finale op zaterdag of de grote finale op zondag.

Geef een reactie