SP.a gaat met sterk vernieuwde lijst naar gemeenteraadsverkiezingen

Na DDS en Open Diest stelt nu ook SP.a de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor. Met liefst 17 nieuwe kandidaten breekt die lijst opvallend met het verleden. De vrouwen zijn met 14 op 27 kandidaten ook op bij SP.a in de meerderheid.

SP.a bouwt haar programma op in functie van vier thema’s. Die sluiten opvallend kort aan bij de speerpunten van Groen. Momenteel vormen SP.a en Groen in Diest een kartel maar dat werd opengebroken door Groen. Zij gaan in oktober met een eigen lijst naar de kiezer. De vier strijdthema’s van SP.a zijn: ruimtelijke ordening, mobiliteit, duurzaamheid en sociale cohesie.

Provinciaal gedeputeerde Marc Florquin trekt de lijst. Partijvoorzitster Carina Jankowski gooit zich mee in de campagne en staat op 2. Huidig schepen van Sport Murat Celik staat op 3. De top vijf wordt volledig gemaakt door Sara Naten en huidig OCMW-voorzitter Willy Goos. Huidig schepen van Cultuur Jos Uyttebroek staat op de voorlaatste plaats. Gemeenteraadslid Rob Collin staat op 24. Pascale Bergmans, die overkomt van Groen, is lijstduwer.

De volledige lijst staat op onze pagina over de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Geef een reactie