Extra bewakingscamera’s aan zwembad en in centrum van Diest

Het stadsbestuur van Diest gaat extra vaste camera’s plaatsen in de omgeving van het zwembad. Daar is blijkbaar erg veel overlast. In het naastgelegen Warandepark hangen overigens al acht camera’s. Burgemeester van Diest Christophe De Graef verduidelijkte tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandagavond dat die camera’s het nu al mogelijk maken om opmerkelijk veel strafbare feiten op te lossen.

Volgens raadslid David Celis bestaat het risico dat de plegers zich gewoon zullen verplaatsen naar andere sites maar het bestuur wil ook in het centrum van de stad een veel dichter cameranetwerk installeren. In de deelgemeenten kunnen verplaatsbare camera’s worden ingeschakeld. Het cameranetwerk wordt momenteel ontwikkeld en kan dan in de loop van 2023 geplaatst worden.

One comment

  • en vooral : de daders een zo licht en zo onnozel mogelijke straf geven , vooral geen profiel van opmaken , want dat zou ” etnisch ” kunnen zijn , het ” discriminatieriedeltje genoeg afdreunen , en de brave werkende burger bespieden . Dat zal veel oplossen !!?

Geef een reactie