Feestje in Warandepark ontaardt in vechtpartij en onderzoek naar diefstal met geweld

Vorig weekend, in de nacht van zaterdag 2 augustus tot zondag 3 augustus, ontstond er onenigheid tussen enkele jongeren in het Warandepark in Diest. Dat meldt het parket van Leuven. De jongeren waren in verschillende groepjes aan het drinken in het park.  Twee jongens uit de verschillende groepjes zouden elkaar wat beginnen jennen zijn. Toen één van deze jongens wegfietste, zou de andere hem samen met zijn vrienden met een auto zijn gevolgd. In Ten Aerde kwam het opnieuw tot een confrontatie waarbij er gevochten werd.

De 20-jarige verdachte uit Diest zou het slachtoffer, een 20-jarige uit Laakdal, hebben bedreigd met een ijzeren staaf. Hij wordt er ook van verdacht om de rugzak en heuptas met gsm en portefeuille te hebben gestolen van de andere jongen.

In zijn verhoor bij de politie stelt de verdachte dat hij de spullen na het gevecht op de grond zag liggen en weggooide. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek naar diefstal met geweld. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder voorwaarden.

Geef een reactie