Voormalig korpschef zone Demerdal en huidig directeur DSU Roland Pacolet aanwezig tijdens Open Dag in Schaffen

Er kwamen vorige donderdag heel wat topmensen van defensie en de federale politie naar de Open Dag van het trainingscentrum voor para’s in Schaffen. De federale politie kreeg overigens een opvallende rol toebedeeld. De Speciale Interventie Eenheid (SIE) simuleerde een interventie met honden en met fast roping vanuit de MD902 helikopter.

De topman van de Directie Speciale Eenheden waar het SIE deel van uitmaakt was persoonlijk aanwezig en dat is geen onbekende in Diest. Roland Pacolet was tussen 2001 en december 2012 korpschef van de politiezone Demerdal. Op 27 december 2012 legde hij de eed af als Directeur van de Speciale Eenheden (CGSU- later DSU)

DSU heeft meer dan 500 personeelsleden en is opgedeeld in een aantal speciale eenheden: interventie, observatie, het hondenteam, de National technical Support Unit, het undercoverteam, disaster victim identification team en 4 POSA-teams, respectievelijk in Antwerpen, Charleroi, Gent en Luik.

Geef een reactie