Kruispunt aan De Egger toch open tijdens kermis

Wij publiceerden eerder een overzicht per dag met alle wegafsluitingen en parkeerverboden tijdens Scherpenheuvel kermis. In het artikel staat dat de werken aan het kruispunt voor de parking van De Egger niet klaar zijn.

Het kruispunt is momenteel nog afgesloten maar vandaag werden er grote metalen platen in de nog aan te leggen stroken van de weg gelegd. “We gaan die vrijdag nog vervangen door grotere platen die meer stabiliteit geven”, zegt Kris Peetermans, waarnemend burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem. “De platen moeten ervoor zorgen dat het kruispunt nog voor het begin van de kermis kan open gesteld worden. De aannemer zal dan later, allicht pas na de kermis, de definitieve aanleg van die stroken uitvoeren.”

De ingreep om het kruispunt toch open te stellen heeft een belangrijke impact op de verkeersstroom. Vooral op donderdag 1, vrijdag 2, zaterdag 3 en maandag 5 augustus zal dat een stevig verschil maken. Op die dagen worden de Noordervest en de August Nihoulstraat ter hoogte van de kermis afgesloten. Het verkeer dat aan de zuidkant van de stad moet passeren kan nu via de klassieke omleiding langs De Egger.

Op vrijdag 2 augustus vindt op de parking van De Egger het vuurwerk plaats. Ook daarvoor maakte de openstelling van het kruispunt een belangrijk verschil.

U kan ons overzicht van de verkeersmaatregelen hier nalezen. Volg zeker ook onze facebookpagina. We publiceren daar dagelijks de maatregelen die voor die concrete dag van toepassing zijn.

One comment

Geef een reactie