Clement Peerens Explosition wordt headliner van Lolands

Dikke Lu, Foorwijf, Vinde Gij Mijn Gat, Geeft Da Kaske Na Is Hier en Blaankenberge, Blaankenberge…het is maar een korte bloemlezing van het proza dat de Clement Peerens Explosition de laatse paar jaren door de muziekscene heeft gejaagd. Altijd met een rammend meeslepende beat eronder. CPEX brengt geen show, ze brengen een snoeiharde, snelle, beukende en vooral Aaantwaaarpse ervaring op het podium.

Op zaterdag 14 september kan je het zelf meemaken op de wei van Lolands. Jawel, CPEX is dit jaar een van de hoofdacts van het beste familiefestival in Vlaanderen en omstreken.

Het heeft even geduurd maar de affiche van Lolands ziet er plots erg gevuld uit. ten minste voor het zaterdagprogramma. Wat het Lolandsteam op vrijdag serveert blijft voorlopig een goedbewaard geheim. De organisatoren kiezen ieder jaar voor een specifiek genre op de openingsavond. We hadden al rockabilly en verkuiven en vorig jaar werd het programma in functie van The Scabs uitgetekend.

Op zaterdag ontbreken nog twee namen. Dat is de act die de brug slaat van Laura Tesoro naar headliner CPEX en de naam van de eerste DJ.

17.30 | MUTOX

Met Mutox als opener krijgen we volk uit eigen streek maar vooral ook zangeres Laura Van den Bruel die de band extra inhoud en nog erg veel progressiemogelijkheden geeft.

18.30 | MOTHER MERCURY

Geen carnaval met pruiken en valse snorren, maar aandacht voor de sound en energie van die legendarische Queen-liveshows. De band heeft alles op alles gezet om de harmonieën en energie naar het hoogste niveau te tillen. Mother Mercury bestaat uit vijf echte rasmuzikanten. Frontman Sonny Vande Putte, een 30-jarige zanger/entertainer en vooral een van de beste vocal coaches in Vlaanderen en Nederland.

20.05 | LAURA TESORO

Ze is nog maar 22 jaar maar toch lijkt ze al een stevig eindje mee te gaan. In 2016 vertegenwoordigde Laura Tesoro België op het Eurovisiesongfestival. Ze werd tiende in dat muzikale kolderkermisfestival. En ze won net niet in The Voice van Vlaanderen. Dat was al vaker de ideale springplank voor het begin van een straffe carrière. Hupse Laura heeft zowat iedereen uit zijn goedgestemde sokken geblazen tijdens de laatste editie van Liefde voor Muziek. Ze slaan de haringen van de tent maar beter stevig vast in de wei van Magda en André.

02.00 | DIMITRI WOUTERS

Hij was de lead-out voor grote namen zoals Beyonce, Dimitri Vegas & Like Mike, Rihanna en Swedish House Maffia. En hij is vijf jaar lang een van de hoekstenen van Tomorrowland. Dimitri Wouters is de ideale DJ om ervoor te zorgen dat de laatste dansmoves van Lolands samenvallen met versgezette koffie en zoetruikende koffiekoeken op zondagochtend. En neen, je moet niet absoluut je T-shirt uittrekken om op te vallen.

Geef een reactie