Topveldrijders branden kaarsjes in Scherpenheuvel

Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in de afwikkeling van het Belgisch Kampioenschap veldrijden volgende zondag in Kruibeke. Maandagochtend postte de absolute nummer één van het moment en Europees kampioen Mathieu van der Poel een foto op Instagram met de kaarsenkapel voor de basiliek. Bij Hola Hageland hadden we dat meteen in het snufje. We spurtten snel naar de kerkweg maar Mathieu en Sanne Cant waren al de hort op.

Wie er wel nog stonden waren de aanstormende talenten Mathijs Wuyts, Jarno Jordens en Matthias Van Roy. “Sanne Cant wilde absoluut langs Scherpenheuvel passeren om een kaars te branden”, zei Mathijs Wuyts. “Ze is nu volop bezig met het Belgische kampioenschap maar uiteraard denkt ze ook al aan het wereldkampioenschap in Denemarken. Mathieu heeft overigens zelf ook een kaarsje aangestoken.”

De drie beloften zijn uiteraard zelf ook bezig met het kampioenschap. Mathijs Wuyts ambieert een top-5 plaats in de categorie U23. Scherpenheuvelaar Matthias Van Roy werd in oktober 2018 provinciaal kampioen van Brabant. Hij startte nog maar recent met veldrijden. De verwachtingen moeten dus voldoende ambitieus zijn.

Jarno Jordens begon in 2014 met veldrijden en hij rijgt sedertdien de top-3 plaatsen aan mekaar. Jarno doet ook regelmatig mee in de elitecategorie waar hij nu al tegen de top-10 aanschurkt. Hij postte nog een update op Instagram met de boodschap “Dit kan niet meer mis gaan”.

Geef een reactie