Kinderen vinden sympathieke Sint en hippe Zwarte Pieten keitof

In Aarschot hadden ze een radicale keuze gemaakt. Sinterklaas kwam op zijn vertrouwde schimmel naar de stad en hij had een bende zwarte en roetachtige pieten meegebracht. Die waren van het hippe type. Ze dansten, plaagden, gaven high five’s en gingen met de kinderen op de foto. Sinterklaas zag er zelf ook vrij fit en vrolijk uit. Geen knorrige oude man maar een toffe goedlachse bink. Afstijgen van het paard ging nog wat aarzelend maar daarna stapte hij met open blik, vrolijk naar de kinderen. 

Tuning Fundays Friends koos bewust voor die aanpak en niemand stoorde zich daaraan. Er waren blanke kindjes, minder blanke kindjes en zwarte kindjes. En er waren kindjes van verschillende religies. Voor de Sint en voor de Pieten had dat geen enkel belang. Iedereen was welkom, iedereen kreeg snoep en een vriendelijke aai over de bol. De intrede van Sinterklaas in Aarschot was een feestdag voor alle kinderen. Geen gezanik en geen gezeur.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.