Kiwani’s schenkt 2700 fluohesjes aan lagere- en kleuterscholen

Serving the children of the world. Het is de slogan van Kiwani’s internationaal en in Diest zetten ze die ook effectief om in de praktijk. De serviceclub schenkt 2700 fluohesjes aan de lagere- en kleuterscholen in Diest. De afspraak is dat de kinderen die allemaal dragen tijdens de Demerloop van volgende week vrijdag.

“Ik bezorg alle hesjes nog deze week bij de scholen”, zegt sportfunctionaris van stad Diest Chris Drijvers. “De leerlingen van de lagere school die meedoen aan de Demerjogging trekken er volgende week allemaal eentje aan. Alle lopers krijgen ook een flesje water en een appel. Na het evenement verzamelen de verantwoordelijken die hesjes opnieuw zodat ze ook bij andere activiteiten opnieuw kunnen gebruikt worden.”

Verkeersveiligheid

“Kiwani’s organiseert zeer veel activiteiten om de leefomstandiogheden van kinderen veiliger en comfortabeler te maken”, zegt Francis Beeris van Kiwani’s Diest. “Verkeersveiligheid is een belangrijke bekommernis. Vandaar deze schenking.”

Oranjestad kleurt geel

Francis Beeris besluit nog met een knipoog. “We wilden tijdens de Demerloop de stad oranje kleuren”, zegt hij. We hadden oranje hesjes besteld maar de leverancier heeft de verkeerde kleur geleverd. Misschien moeten we eens met de stad Geel gaan praten.”

Demerloop en Loop je te Gek!

De Demerloop is een massa-loopevent dat plaats vindt op vrijdag 28 september tussen 12.30 en 15.30 uur.  Van 19 tot 21.30 uur kan je deelnemen aan de ‘Loop je te gek’ geestig gezonde avondloop door het stadscentrum en op de citadel. Hier kan je kiezen voor een route van 1 km, 3 km, 6 km of 9 km. Elke loper krijgt een goodiebag met onder meer een sportief gadget, een drankbon voor een traktatie naar keuze en is welkom op de prijsuitreiking in zaal Ons Tehuis op de Kaai.

Voorinschrijven via www.diest.be/loopjetegek. Wie voorinschrijft betaalt 3 euro ter plaatse. De dag zelf betaal je 5 euro.

DSC_8392

Geef een reactie