Salsa Noche | 14.08.2018

Vorig jaar was het een bangelijk feestje met Zuid-Amerikaanse ritmes, exotisch dansende mensen, foodtrucks en zomerse drankjes. Diest Handelt bouwt daarom verder op hetzelfde concept en nodigde opnieuw dezelfde band uit die vorig jaar de markt deed swingen. Ritmo Latino dus! Het event blijft overigens gratis!

Om al die fraaie heupbewegingen en de versgeblonken schoenen beter tot hun recht te laten komen, lag er een houten dansvloer van 10 x 15 meter!

Het programma

Het zwoele flaneer- en dansfeest startte om 19.00 uur en eindigde ergens een einde na middernacht.

Ritmo Latino 

Ritmo Latino liet de afgelopen 16 jaar  de dansvloeren van bekende cafés zoals The Duke te Gent, discoteek Cartagena, La Salsa en zaal La Tentation te Brussel, Cafe Local en Axxes  te Antwerpen uit de bol gaan. Ze deden ook de bezoekers van de Gentse Feesten, Pole-Pole, La Noche de la Pasion en Jazz Marathon swingen.  De salsaband heeft een internationaal sterke reputatie en speelde onder meer in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.
De groep speelt muziek uit Cuba ( salsa, son ),Puerto Rico, Colombia (cumbia, vallenato) en de Dominicaanse Republiek (merengue).

Dj Salsamigo en DJ Caravan spelen zowel voor als na de hoofdact.

De editie 2018 in beeld

Na het filmpje volgen bijna 200 fotos in lage resolutie. Je kan ze per mail opvragen in hoge resolutie.

Vorig jaar