’t Stamineeke | bij Maaike

’t Stamineeke is zowat het gezelligste bruine cafeetje in de regio. De kroeg staat tegenover de kerk van Webbekom, de kleinste deelgemeente van Diest. Dat is een stevig voordeel. Het is er rustig en je vindt er altijd wel een plaatsje om je auto te droppen. Als je met de auto komt ten minste, want het café heeft ook een uitstekende fietsparking waar je je tweewieler veilig kan stallen.

Oude Baan 135 Webbekom

013 22 01 13

Webbekoms Broek

Veel bezoekers komen overigens met de fiets. Het café schurkt aan tegen het bijzonder mooie natuurdomein Webbekoms Broek. Veel wandel- en fietstoeristen stappen hier even binnen voor of na een wandeling of fietstocht in de unieke habitat.


Speciaalbieren

’t Stamineeke heeft een exquis aanbod aan bieren. Liefhebbers van speciaalbieren vinden in het bruinste café van het Hageland een wel zeer uitgebreide keuze. Tripel Treezeke,Tropical Pale Ale, Super 8 Export, Halen Groen, Saison en Super Saison, Paix Dieu, Brewmaster, Gulden Draak en Karmelie Tripel,…om er maar enkele te noemen. Uiteraard kan je hier de Rost, Blondin en Brunet van Buvens drinken maar Maaike zorgt ook regelmatig voor een verrassing. Ze heeft bijvoorbeeld Orval die twee en drie jaar op de fles gegist werd. Dat doet ze in ideale omstandigheden in haar bierkelder.  Een exclusiviteit dus, die je nergens anders vindt.

Maaike serveert haar speciaalbieren in ideale omstandigheden en met het juiste knabbeltje erbij.

Live On Stage

’t Stamineeke heeft een stevige muziekreputatie. Iedere maandagavond is er livemuziek maar ook op de andere dagen komen bekende en minder bekende artiesten uit binnen- en buitenland een stevige pot muziek neerzetten.

Momenteel op de affiche

Wat je gemist hebt