’t Stamineeke | bij Maaike


’t Stamineeke is zowat het gezelligste bruine cafeetje in het Hageland. De kroeg staat tegenover de kerk van Webbekom, de kleinste deelgemeente van Diest. Jan en alleman komt hier over de vloer. Voor een goede pint maar vooral voor een toffe babbel en de open sfeer. Kortom: een kroeg waar je goed weet wanneer je er binnenwandelt, buitenwandelen is echter enigszins onvoorspelbaar. Omdat er altijd wel iets te beleven valt.


Het café schurkt aan tegen het bijzonder fraaie en beschermde natuurdomein Webbekoms Broek. Veel wandel- en fietstoeristen stappen hier even binnen voor of na een wandeling of fietstocht. De kroeg ligt op fietsroute 34 van Vlaanderen Fietsland.
De natuur in het Webbekoms Broek wordt binnenkort nog mooier. Europa investeert er meer dan 6 miljoen euro voor het Demerdeltaproject.


’t Stamineeke heeft een exquis aanbod aan bieren. Liefhebbers van speciaalbieren vinden in het bruinste café van het Hageland een wel zeer uitgebreide keuze. Tripel Treezeke, Tropical Pale Ale, Super 8 Export, Halen Groen, Saison en Super Saison, Paix Dieu, Brewmaster, Gulden Draak en Karmeliet Tripel,…om er maar enkele te noemen. Uiteraard kan je hier de Rost, Blondin en Brunet van Buvens drinken maar Maaike zorgt ook regelmatig voor een verrassing. Ze heeft bijvoorbeeld Orval die twee en drie jaar op de fles gegist werd. Dat doet ze in ideale omstandigheden in haar bierkelder.  Een exclusiviteit dus, die je nergens anders vindt.

Maaike serveert haar speciaalbieren in ideale omstandigheden en met het juiste knabbeltje erbij.


’t Stamineeke heeft een stevige muziekreputatie. Iedere maandagavond is er livemuziek maar ook op de andere dagen komen bekende en minder bekende artiesten uit binnen- en buitenland een stevige pot muziek neerzetten.

De affiche