’t Stamineeke | bij de Cinne

Gezelligste bruin cafeetje

’t Stamineeke is zowat het gezelligste bruine cafeetje in de regio. De kroeg staat tegenover de kerk van Webbekom, de kleinste deelgemeente van Diest. Dat is een stevig voordeel. Het is er rustig en je vindt er altijd wel een plaatsje om je auto te droppen.

Iedere maandagavond is er livemuziek maar ook op de andere dagen is de sfeer er top.

Je vindt het programma op de Stamineekes Live Music pagina

Als het te druk is springen de klanten gewoon bij. Iedereen kent iedereen en iedereen zorgt voor iedereen. Kroegbaas de Cinne vindt al haar klanten schatjes en secondant Maaike zorgt voor een schoteltje oude kaas bij een speciaalbiertje. 

Fiets- en wandelcafé

Fietstoeristen kunnen het café vinden aan fietsknooppunt 34 in de glooiende heuvels van Webbekom. Dat knooppunt ligt vlakbij het fantastisch natuurgebied Webbekoms Broek. Je kan er kilometerslange wandelingen maken en met een beetje geluk zie je de wilde Shetlanders die hier vier jaar van hun leven doorbrengen alvorens ze worden gedomesticeerd.

Fietsers kunnen hun voertuig veilig stallen aan het café. Wandelafstand met honden kunnen hun gezel zonder enig probleem in het café meepakken.

Speciaalbieren

Liefhebbers van speciale biertjes vinden in ’t Stamineeke een wel zeer uitgebreide keuze. Tripel Treezeke,Tropical pale Ale, Super 8 Export, Halen Groen, Saison en Super Saison, Paix Dieu, Brewmaster, Gulden Draak en Karmelie Tripel,…om er maar enkele te noemen. Uiteraard kan je hier de Rost, Blondin en Brunet van Buvens drinken maar de Cinne zorgt af en toe voor een verrassing. Zeheeft bijvoorbeeld Orval die twee en drie jaar op de fels gegist werd. Dat doet ze in ideale omstandigheden in haar bierkelder. 

Openingsuren en contact

’t Stamineeke is iedere weekdag open van 14 uur tot een eindje na middernacht. In het weekend kan je er al om 10 uur terecht voor een versgezette koffie of een biertje als aperitief. Als er optredens zijn kan het al wel wat later worden maar datgebeurt in goede overeenstemming met de buren. Die zijn overigens toch vaak aanwezig in de zaak.

Je kan het café bellen op 013. 22 01 13