Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Walk The Line + Matt Horan – American Folk Singer

november 29 @ 09:39

Walk The line (2005) is een film over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter, gespeeld door Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Zij ontving voor deze rol een Academy Award. De film is gebaseerd op de verschillende biografieën zoals Man in Black en Cash: The Autobiography.

Regisseur James Mangold ensceneerde voor deze film diverse concerten, opnames en repetities. Witherspoon en Phoenix leerden speciaal voor deze film zingen en gitaar en autoharp spelen.

Na de film kan u genieten van een concert in de cafetaria.

Matt HoranUSA presenteert zijn project American Folk Singer en nieuw album Tears From the Mountain. Het album neemt je mee op reis door de Appalachen in de VS, met een intiem en persoonlijk geluid. Oprechte muziek die steunt op het absolute minimum, uitsluitend afhankelijk van vocale stijl en akoestische instrumenten zoals de banjo en gitaar. Horan bracht als kind tijd door in de Smokey Mountains in North Carolina. Dat is waar hij verliefd werd op bergmuziek en zijn obsessie begon met het hoog eenzame geluid, een zeer hoge en nostalgische vocale stijl die de pijn en de moeilijkheden die men doorstaat om in de bergen te leven, overbrengt.

Bijkomend zullen tijdens deze 8ste editie, tussen film en optreden, twee Johnny Cash schilderijen van René, een lokale creatieveling, geveild worden. In volle coronatijden rakelde zijn liefde voor de schilderkunst weer op en bracht hij een aantal van zijn muzikale helden op doek, met zelfs al een tentoonstelling eerder dit jaar in Aarschot.
Bezoekers met een toegangsticket voor de film kunnen deelnemen aan de veiling.

12€ KANSENTARIEF 21/22: € 2.4

Rootstown

Geef een reactie

Geef een reactie