Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sprankelend Hageland | Wezemaalse wijnfeesten

augustus 28 Gehele dag

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen ‘Sprankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, van 21 augustus tot en met 12 september, kunnen bezoekers via verschillende fiets- en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden leren kennen.

Aan het einde van de zomer is het tijd om te oogsten. En dat vieren ze in het Hageland maar al te graag. Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ nodigen de wijnbouwers het publiek uit voor rondleidingen, proeverijen, fiets- en wandeltochten en andere wijnbelevingsactiviteiten.

Het programma :

  • 21 en 22 augustus in Tielt-Winge, Holsbeek en Rotselaar: wijndomeinen Hagelander, Houwaartse wijngaard,  Ten Gaerde, Eiken vat, Eeckhout, de wijnfaktorij, de Lange Eyken, Liemau, Haksberg en Danouise), Ten Bunder, Chartreuzenberg en de steenen muur vzw
  • 28 augustus in Rotselaar: de Wezemaalse wijnfeesten
  • 29 augustus in Scherpenheuvel en Rotselaar: wijndomeinen de steenen muur vzw en Coberger
  • 4 en 5 september in Bekkevoort, Geetbets, Rotselaar en Tielt-winge: wijndomeinen Kluisberg, Petrushoeve, Hagegoud, Danouise, Haksberg en de steenen muur vzw
  • 11 en 12 september in Tienen en Lubbeek: wijndomeinen Hageling en Vandeurzen

“Het Hageland is de bakermat van onze wijn en de ideale wijnbestemming voor een kort verblijf’, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ kan men fietsen en wandelen langs wijndomeinen en wijngaarden. Of wijn proeven. Of deelnemen aan een rondleiding op een wijndomein. Activiteiten te over. De aromakaart helpt de deelnemer op weg. Men ontdekt er de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen en komt in één oogopslag te weten op welke wandel- en/of fietsroute ze gelegen zijn”.

In samenwerking met Straffe Streek werd de ‘Sprankelende Proefdoos’ ontwikkeld. In die doos zitten Hagelandse wijnen met bijpassende streekproducten en de aromakaart. De doos is verkrijgbaar bij de Straffe Streekhoekjes in onze provincie. Op die manier kunnen bezoekers thuis ook nog nagenieten van een heerlijk Hagelands wijntje.

Toerisme Vlaams-Brabant

Geef een reactie

Geef een reactie