Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Spilar & Trio Dhoore

augustus 4 @ 20:00 23:00

Een zomer lang in het spoor van 900 jaar Norbertijnen in de Meroderegio. Muzikaal wandelen en uitgelezen concerten in het Merodegebied.

In de tuin van Brasserie Hof van Zichem zullen 4 zomerse concertavonden plaats vinden.

Op 4 augustus om 20:00 uur: Spilar & Trio Dhoore

Spilar

Spilar is een nagelnieuwe band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen: korte-keten-muziek als het ware.

Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel (MANdolinMAN), geruggesteund door de snaren en keyboards van Ward Dhoore (Trio Dhoore) en Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar). Drummer Louis Favre vervolledigt de groep en schildert zwoele pastelkleuren op hun muzikaal palet.

Stormweere, hun debuutplaat, toont een waaier aan ruwe songdiamanten. De band boetseert een heel eigen universum, ontstaan uit de confrontatie van eeuwenoude standards met recent materiaal en eigen songs.

Zo is er ruimte voor folk-klassiekers als Roosendaal en Myn Herte, maar evengoed voor de Westhoekblues van Willem Vermandere en de stadse fado van Wannes. Een speciale plaats op het album is er voor Pertank, een intrigerende interpretatie van het gitzwarte Pourquoi les hommes s’ennuient van Jacques Brel.

Trio Dhoore

Met een ongeremd enthousiasme en een grote liefde voor akoestische muziek creëren Ward, Hartwin & Koen Dhoore een eigen muzikaal verhaal dat door het folk- en wereldmuziekcircuit warm onthaald wordt in zowel binnen als buitenland.

Hun muziek klinkt folky, soms filmisch, modern in zijn eenvoud maar altijd met veel ruimte voor eigen invulling van de luisteraar. Accordeon, draailier en gitaar verstrengeld tot een atypische sound.

Met optredens op festivals zoals Dranouter, De Gentse Feesten, Shetland Folk Festival (Schotland), Rudolstadt Festival (Duitsland), Sidmouth Folk Week (Engeland) en Korröfestivalen (Zweden) wist de band in de afgelopen jaren een stevige “fan-base” op te bouwen.

In 2016 belandden de broers op de cover van toonaangevend magazine “fRoots”, in 2019 werden ze genomineerd voor de (Duitse) European Folk Music Award 2019 en in 2021 ontvingen ze een Flanders Folk Award (FFA) in de categorie ‘beste album’ voor hun plaat ‘August’. Adelbrieven genoeg!

.

18€

WESPvzw

Hof van Zichem

Ernest Claesstraat
Scherpenheuvel-Zichem, 67 3271
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Geef een reactie