Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roots In Het Park

juli 21 @ 13:00 23:00

Op 21 juli, tijdens de nationale feestdag, vormt het stadspark van Aarschot, na een jaartje verplichte covid-pauze, voor de 6de keer het decor voor een gezellig parkfestival.

Rootstown slaagde er opnieuw in enkele pareltjes uit de (inter)nationale rootscene naar Aarschot te halen. Gezien het succes van vorige edities zal de pittoreske kiosk van het Aarschotse stadspark opnieuw een resem (inter)nationale muzikanten over de vloer krijgen, met dit jaar de focus op lokaal, Belgisch en Europees. Met groepen als Freeborn Brothers (PL), David Ronaldo & the Dice (B), Gutbucket (B), Michiel D’Haeze (B) en Braca (B), belooft het een dag vol fijne (semi-akoestische) optredens te worden.

We openen met lokaal talent, BRACA (B). Braca thuisbrengen in één genre is moeilijk, maar ze brengen moderne folk met wereldse inzichten en invloeden van straatmuziek.

Hierna betreedt MICHIEL D’HAEZE de kiosk. Michiel brengt met z’n akoestische parlorgitaar een ode aan z’n eerste muzikale liefde: country, bluegrass en blues van begin vorige eeuw ( Doc Watson, Merle Travis, Mississippy Fred McDowell…). Al finger- en flatpickend en voorzien van een soulvolle stem passeren zowel traditionals als covers de revue, aangevuld met enkele eigen nummers. “
Met de derde band trekken we alle registers open en laten we GUTBUCKET het stadspark inpalmen. GUTBUCKET is een blues trio – slide gitaar, bas en drum – dat zijn originele songs heeft geint op de rauwe delta blues van de Mississippi maar een onbetwistbare eigen hedendaagse injectie toevoegt van rock soul en jazz.

Het resultaat is verfrissend nieuw maar tegelijk ontegensprekelijk rauw en authentiek.

DAVID RONALDO & THE DICE, onze 4de band van de dag, komt het nieuw album ‘Shoot them with Words’ voorstellen in semi-akoestische setting. De gitaar georiënteerde Americana roots-rock muziek met de herkenbare hese stem van David is al enkele jaren hét handelsmerk van de band. De sfeer van het nieuwe album varieert van donker, onheilspellend bluesy tot funky en speels, waarbij de gitaren nog steeds centraal staan maar deze keer ook heel veel aandacht is voor de meerstemmige samenzang. 

Ons rootsfeest in Aarschot zou niets zijn zonder de wederkomst van FREEBORN BROTHERS (PL).

Deze ondertussen 5-koppige band stond eerder al eens als afsluiter op onze kiosk en het werd toen meteen duidelijk dat we ze ooit eens terug moesten vragen om het stadspark PLAT te spelen. Denk hierbij aan zeer dansbare folk-roots met een balkan-edge, verpakt in een zeer theatrale show.

Feest, feest en nogmaals feest!

Gezellig familiegebeuren
Net als vorig jaar wil Roots In Het Park zich niet enkel op muziekliefhebbers richten. Zo zal er opnieuw aan de (aller)kleinsten aandacht besteed worden en zullen we een speelweide inrichten voor hen.

Frietjes a volonté
Een nationale feestdag zonder goudgele frietjes, we zouden het ons niet kunnen inbeelden!

Live op de kiosk:

BRACA (B): https://vi.be/platform/braca

MICHIEL D’HAEZE (B): https://www.youtube.com/channel/UCm80iEsNeCmYnIm40lHOY4Q

GUTBUCKET (B): https://vi.be/platform/gutbucket

DAVID RONALDO & THE DICE (B): http://www.davidronaldo.be/

FREEBORN BROTHERS (PL): http://freebornbrothers.com/


Stadspark Aarschot
vanaf 13u tot en met 22u

Foodtrucks, springkastelendorp.

Rootstown

+32495535308

Bekijk de site van Organisator

Stadspark Aarschot

Aarschot, België + Google Maps

Geef een reactie

Geef een reactie