Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HET KWARTIER/MARIËN & VON WINCKELMANN I.S.M. DE STUDIO

De Gemoederen

oktober 29 @ 20:00 22:00

Burg: Een hand op een kont, is dat een misdaad? Just: Dat is een misdrijf. Burg: Maar is dat een misdaad? Spin: Nu zijn we over woorden bezig Eco: Wie zijn hand op wie haar kont? Burg: Dat is allemaal meegerekend in de cijfers

Een vrouw wordt vermoord. Een man wordt beschuldigd. Maar daar stopt het niet. Het regent klachten. Rond een tafel zitten zes mannen. Zij moeten maatregelen nemen, voor het goed van de samenleving.

Regisseur Carl von Winckelmann en schrijver Freek Mariën slaan de handen in elkaar met de straffe actrices van Compagnie De Kolifokkers. Zij spelen zes mannen die met de beste bedoelingen beslissingen nemen. Waarop alles totaal uit de hand loopt.

Incel Island gaat over een kamer vol mannen en over ‘losbandige’ vrouwen die naar een eiland worden verbannen. Een voorstelling in het brandpunt van onze tijd: machtsmisbruik, bureaucratie, sociaal onrecht en scheefgetrokken, man-vrouwverhoudingen in een dystopisch verhaal, geïnspireerd op waargebeurde feiten. Gekruid met humor en girl power.


Regie Carl von Winckelmann Tekst Freek Mariën Spel Louise Bergez, Anna Carlier, Indra De Bruyn, Femke Platteau, Eleonore Van Godtsenhoven & Soraya van Welsenis Coproductie Perpodium, Cie Cecilia & NTGent, CC Brugge, De Warande, 30CC  Kostuum en decor Lotte Boonstra Lichtontwerp: Timme Afschrift  Dramaturgie: Ruth Mariën & Peter Anthonissen Productie: Het Kwartier & De Studio In samenwerking met Perpodium, Cie Cecilia & NTGent, CC Brugge, De Warande, 30CC & fABULEUS Met de steun van de Vlaamse Overheid, Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen, de stad Leuven

12€ KANSENTARIEF 21/22: € 2.4

CC Het Gasthuis

CC Het Gasthuis

Geef een reactie

Geef een reactie