Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BUSKERFestival

september 19 @ 13:30 19:00


Wandeling: 13u30 tot 17u doorheen een deel van de binnenstad.
4 muzikale stops, eindstop met drankje/hapje.
Afsluiter: 17u30 – 19u00 (of ietsje later)
Binnenkoer cc Het Gasthuis
Tickets gaan binnenkort in voorverkoop!

Organisatie: CC Het Gasthuis ism Rootstown ihkv Zomer Van Aarschot

Rootstown en CC Het Gasthuis stellen met veel trots de 4de editie van BUSKERfestival voor. Deze muzikale wandeling, deze keer doorheen een deel van de Aarschotse binnenstad, is een historische en muzikale reis waar de liefde voor muziek en onze stad in overvloed aan bod komen.


In kleine groepen trekken officiële stadsgidsen op pad, langs historische panden, vertellend over onze stad en haar legendes. Bij elke tussenstop staat er een muzikant uit de vriendengroep van de Rootstown-stal klaar om de deelnemers te beroeren met 100% akoestische liedjes.


Afsluiten doen we op de binnenkoer van CC Het Gasthuis met, hoe kan het ook anders, een dijk van een band, eveneens uit de vriendengroep van die alom gekende Rootstown-stal.


Voor de mensen met een hongertje, na de wandeling, voorzien we trouwens een lokale foodtruck aan CC Het Gasthuis.
Volgende 4 acts spelen her en der op locatie in de stad:Go! Go!! Durango!!!

Go!Go! Durango!!
Sinds 2012 speelt muzikale duizendpoot Thomas Meeuwis sporadisch zijn eigen liedjes onder de naam Go! Go!! Durango!!!. Sporadisch, want aangezien Meeuwis tot 2020 vooral veel onderweg is met theatervoorstelling Woodstock the Story, blijft er weinig tijd over voor andere projecten. Inmiddels zijn er twee singles uit, en volgt later dit jaar het eerste full album. Inspiratie zoekt hij voornamelijk in muziek uit de jaren zestig en negentig. The Beatles en Nirvana, The Band en Elliott Smith, Big Star en Radiohead, allemaal zijn ze even belangrijk voor de sound van de kempische songwriter.
Links:
Facebook: https://www.facebook.com/gogodurango
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0NF1Nfuo2CNpBCAJxCkcwT
Review Luminous Dash: https://luminousdash.be/…/go-go-durango-yours-to-ruin…/

DC Snakebuster
DC SNAKEBUSTER : Geboren als Frank Declercq, stort zichzelf op zeer jonge leeftijd in de muziek, door in de muziekschool viool te gaan studeren. Al snel volgde het drumstel en nadien maakte hij zich familiair met andere instrumenten tot hij de CigarBox – Gitaar ontdekte, bij deze was dan ook DC SNAKEBUSTER one-man band geboren.
Gewapend met een basdrum een slide – gitaar en een neck rack met blues harp begon hij zijn blues helden te eren door hun bluesklassiekers terug leven in te blazen met een eigen twist.
Deze levende jukebox maakt straten en pleinen onveilig…
Waneer hij begint te spelen verdwijnt je slechte humeur en begin je spontaan te dansen en te zingen…
Links:
Website: https://www.dcsnakebuster.com/
Facebook: https://www.facebook.com/DC-Snakebuster-597099953782539/
YouTube: https://www.youtube.com/…/UCP6k0en2sZOiTrHQVM3K7WQ/videos

Andr1es (B, Aarschot)
Belaagd door de Fristi-koning van het Gallo-Romeinse rijk verjaagt deze twintiger van steen zijn demonen van weleer. Speelde in een niet zo lang verleden nog in Aarschotse (pop)rock bands als Jack Rabbit en Melting Baskets. In tussentijd componeerde hij ook samen met drummers Mario Goossens (Mârionet) en Herman Brusselmans (Hairy Belafonte).
Als jonge tiener zette Andries zijn eerste muzikale stappen bij HAMARil, de alternatieve muziekschool in Rillaar. Nadien ontstond een lokroep om te gaan studeren aan PXL Music in in Hasselt. Geveld door warmtezonnestralen dreigde deze nieuwbakken songwriter zijn chansons vaak de vergeetput in te duwen. Maar ‘s meest ellendige en eenzame jaar ooit, maakt deze vechtjas de sprong als solo-artiest. Samen met zijn gitaar, gesterkt door het harnas der moed, zal hij hoogtij vieren in de armen van iedere Aarschotse jonkvrouw.
Andries is back in town.
Links:
Instagram: https://www.instagram.com/Andr1es
Facebook: https://www.facebook.com/Andr1es
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=z0lFK7Afn6UColline Hill

Colline Hill is een in België gevestigde singer-songwriter, geboren in Bretagne (Frankrijk). Haar muziek is een perfecte mix van Folk & Americana-roots. Ze beschrijft zichzelf meer als een ‘emotieverteller’ dan als een verhalenverteller. Uitgerust met een geweldige stem en een origineel autodidactisch gitaarspel, werd ze al uitgekozen om grote shows te openen voor grote acts als America, Crosby Stills & Nash, Imelda May, The Head en The Heart (op geweldige locaties zoals Ancienne Belgique , Het Depot, Olympia, Bataclan)…en nu dus in Aarschot.
Links:
Bookings: https://rootstownaarschot.wordpress.com/colline-hill/
Website: https://www.collinehill.com/
Facebook: https://www.facebook.com/collinehillofficiel
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2hwISbLLQo44k6jzdSUOPd
Youtube: https://www.youtube.com/user/collinehill1/videosAfsluiter op de binnenkoer van CC Het Gasthuis:

Heathen Apostles (USA)
Heathen Apostles, dark country-gothic-americana.
De Gothic Americana-muziek van de Heathen Apostles terug naar een vervlogen hoofdstuk van de Amerikaanse geschiedenis. Met behulp van contrasterende invloeden zoals Bauhaus, Nick Cave & the Bad Seeds en The Pogues with Howlin ‘Wolf, Loretta Lynn (de band bespeelt haar klassieke Fist City) en Bessie Smith, hebben de Heathen Apostles een muziekstijl gecreëerd die tegelijkertijd zowel engelen als demonen bezingen/beroeren.
Elkaars pad kruisen tijdens een bijeenkomst op een Idian Summer night, femme fatale Mather Louth (Radio Noir) en rock’n’roll veteraan Chopper Franklin (The Cramps, Nick Curran & the Lowlifes) ontdekten snel een wederzijdse waardering voor murder ballads, Americana en dark country . De band kreeg pas echt vorm met de toevoeging van Thomas Lorioux (The Kings of Nuthin ‘) op bas en Luis Mascaro op viool.
Heathen Apostles zal je verduisterde ziel verlichten.Links:
Website: http://heathenapostles.com/site/
Bookings: https://rootstownaarschot.wordpress.com/heathen-apostles/ Minder weergeven

Geef een reactie

Geef een reactie