Sportcafé Diest

Sportcafé Diest
Sportcafé Diest

Sportcafé Diest

10 10 mensen hebben dit evenement bekeken.

Op dinsdag 20 juni vindt in Diest het eerste sportcafé plaats in de bar van de citadel. Daar kunnen álle geïnteresseerden terecht met hun mening, vragen, feedback of een gezellige babbel over recreatief fietsen in de stad.

In februari werd in Diest het nieuwe digitale sportloket gelanceerd. Iedereen kan er vragen, ideeën of feedback doorgeven over het sportbeleid of de sportinfrastructuur van de stad. De bedoeling was om meer mensen inspraak te geven over sportieve thema’s. Bijkomend werden ook de sportcafés aangekondigd: fysieke brainstorm-, overleg- of feedbackmomenten over specifieke thema’s.

Recreatief fietsen

“Na enkele maanden voorbereiding is het binnenkort zover”, vertelt schepen van Sport Rick Brans. “De eerste editie van de sportcafés gaat door op dinsdagavond 20 juni. Het onderwerp dat die avond centraal staat, is recreatief fietsen in de stad. Aan bod komen al zeker de eventuele aanleg van een nieuwe mountainbike-infrastructuur op de stadswallen, de mogelijke passage van de Eddy Merckx Kannibaalroute door de stad, en gravelevents of –routes, zoals de recreatieve graveltocht van Dwars door het Hageland.”

Tijdens het sportcafé staat interactie centraal. De stad laat zich voor de eerste twee edities bijstaan door externe partner Baristaz. Zij geven advies over het verloop van de avond en zorgen ervoor dat participatiemogelijkheden optimaal benut worden. Een sportcafé zou natuurlijk geen sportcafé zijn zonder een drankje in een gemoedelijke sfeer. Iedereen is er welkom na inschrijving, via www.diest.be/sportcafé.

Themasuggesties

De thema’s van de sportcafés worden gekozen op basis van grotere lopende dossiers of de feedback die via het digitale sportloket binnenkomt. Wie dat wil, kan daar ook zelf suggesties geven voor toekomstige thema’s.

Praktisch

  • Het digitale sportloket van de stad vind je op www.diest.be/sportloket.
  • Het eerste sportcafé zal doorgaan op dinsdag 20 juni, om 19.30 uur in de bar van de citadel (hoek paradeplein). Inschrijven kan via www.diest.be/sportcafé.

Aanvullende details

-

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://www.diest.be/sportcaf →

 

Datum en tijd

20-06-2023 @ 19:30 aan
20-06-2023
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends