Averbode Klassiek

Averbode Klassiek

Averbode Klassiek

door
18 18 mensen hebben dit evenement bekeken.

Averbode Klassiek, het kamermuziekfestival dat sinds 2018 plaatsvindt in de Abdij van Averbode, brengt dit jaar opnieuw een gevarieerd programma naar het hart van de regio. De formule blijft hetzelfde: twee weekends met vier concerten, waarbij zowel jonge muzikanten als gevestigde waarden het podium zullen betreden.

Programma:

zaterdag 17 juni om 19u30: Paul Heyman (cello) & Matthieu Idmtal (piano)

zondag 18 juni om 15u30: Duo Maisky – Troullos (piano & fagot)

zaterdag 24 juni om 19u30: Florestan Bataillie (piano)

zondag 25 juni om 15u30: iTrio – Alice Van Leuven (viool), Marc Tooten (altviool) & Olsi Leka

ZATERDAG 24 JUNI OM 19u30:
FLORESTAN BATAILLIE

Pianist Florestan Bataillie speelt een concert dat geheel in het teken staat van twee van zijn grote muzikale passies: het performen van bestaande werken enerzijds en het creëren van zijn eigen composities anderzijds. Hij voelt zich als muzikale veelvraat als een vis in het water in vele bezettingen en stijlen, waaronder de ‘minimal music’. Prachtige composities van Phillip Glass en Erik Satie worden aangevuld met zijn nieuwe composities. Florestan is een geboren verteller en praat alles op een bevattelijke, anekdotische wijze aan elkaar. In december 2022 blies hij 30 kaarsjes uit en voor die gelegenheid verscheen een eerste soloalbum bij Etcetera Records met zijn verzamelde, eigentijdse pianocomposities.

Logeren in de abdij

De organisatie biedt de muziekliefhebbers dit jaar de kans om te overnachten in het bezinningscentrum van de abdij. Hiervoor werd een speciaal arrangement in het leven geroepen: avondmaal op zaterdag, concertticket voor zaterdagavond, overnachting + ontbijt, middagmaal op zondag, concertticket voor zondagnamiddag. 

Tickets bestellen kan via www.averbodeklassiek.com

Meer info? 

Paul Heyman

(cellist en organisator)
heyman.paul.o@gmail.com
+32487558371

Aanvullende details

-

Ga naar de volgende URL om je te registreren voor dit evenement: https://www.averbodeklassiek.com/tickets →

 

Datum en tijd

25-06-2023 @ 15:30 aan
25-06-2023
 

Locatie

 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends