De winter van Aarschot

De Winter van Aarschot is weer helemaal terug. Vanaf vrijdag 16 december 2022 tot 10 januari 2023 kan je een impressionant lijstje toffe winteractiviteiten afvinken in het stadscentrum.

Dat centrum is overigens piekfijn aangekleed. Op de Grote markt staat een knap versierde kerstboom, er is een authentieke zweefmolen “de Arrenslee” en de allerkleinsten kunnen een tof thematisch wandelparcours volgen.

Het stadspark is omgebouwd tot een echt winterdorp met gezellige houten hutten en dito kraampjes. Je kan er terecht voor winterse drankjes en hapjes. Voor de kinderen zijn er een paar vaste speeltuigen en uitdagende attracties. De sleeheuvel ‘Frozen Slide’, het treintje ‘De Malle Stomer’ en de Winterreismolen prikkelen zeker hun de fantasie.

Je vindt in het park ook een kerststal met echte schapen.

In het Winterpaleis kan je bijna dagelijks naar optredens, voorstellingen of workshops.

Vandaag op de Winter van Aarschot

KINDERWINTERWONDERLAND

JC De Klinker tovert het Winterfeest opnieuw om tot een kinderwinterparadijs. Het wordt een gezellig winterfestival op maat van kinderen met verschillende activiteiten in het stadspark.

We sluiten de dag af met een interactief vuurspektakel “Dwaallicht”. Drie bewakers dolen rond met hun grote kist waarin het dwaallicht beschermd moet worden. Een groot avontuur met vuur, spanning en sensatie ontstaat er als de kist plots opengaat.
Durf jij het aan om te komen kijken?

13 – 16 UUR: DOORLOPENDE ACTIVITEITEN

  • Wintergrime en glittertattoo ’s
  • Chocoladeworkshop
  • Knutselworkshop
  • Klimmuur
  • Winterspringkastelen
  • Draaimolen en carrousel gratis toegankelijk

VUURSHOW: 16u – 16.45u – 17.30u

20 UUR: SILENT DISCO
Iedereen krijg een draadloze hoofdtelefoon, welkom in de feestwereld. Door een simpele druk op de knop kan je van dj wisselen. Van dance, ambiance, hiphop,…. De dj’s geven het beste van hun zelf in de Winterhutten.

HUIS VAN DE KERSTMAN

Tijdens zijn bezoek verblijft de Kerstman in de Theo De Beckerstraat. Je kan het Huis van de Kerstman bezichtigen van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari.

ZOEKTOCHTEN

Tijdens de Winter van Aarschot is er een zoektocht voor kinderen en eentje voor volwassenen.
Ga tussen 9 december en 8 januari op zoek en geniet van een winterse wandeling. Je deelnameformulier kan je afhalen en inleveren bij de dienst Toerisme. Kinderen krijgen bij het afhalen van hun formulier een jeton waarmee ze tussen 16 en 31 december een ritje kunnen maken op de zweef- of draaimolen.
Wie een deelnameformulier ingevuld binnenbrengt, krijgt een leuk kerstcadeautje.

Winter van Aarschot | Fotocarrousel

Wij maken bijna dagelijks een reeks foto’s van de Winter van Aarschot. Je kan die hier bekijken in een carrousel.
Zelf toffe foto’s gemaakt? Stuur ze door naar events@holahageland.net Wij plaatsen ze bij in de carrousel.

Nieuws over de Winter van Aarschot