Team van professor Philippe Van Damme kwam tappen op LoForLife

LoForLife 2023 zit er op. Zowel op vrijdag 15 als op zaterdag 16 september was de wei weken op voorhand volledig uitverkocht. Op vrijdag betekent dat 4000 verkochte tickets, op zaterdag zijn er dat 6000. De opbrengst van het festival gaat integraal naar het onderzoek naar de oorzaken ALS. Er is ondertussen al meer dan 500.000 euro naar het researchteam van professor Philippe Van Damme geschoven en die is daar bijzonder dankbaar voor. De officiële werkingsmiddelen die zo’n onderzoeksteam krijgt zijn aan strenge criteria gebonden waardoor de onderzoekers vaak een aantal opportuniteiten missen. De financiering vanuit het ALS Laevers fonds laat veel meer flexibiliteit toe en net daarom maakt dat geld een stevig verschil.

Philippe Van Damme nodigde het team van LoForLife een paar weken geleden uit in het labo, onder meer om hen uit te leggen hoe de middelen die ze krijgen besteed worden. Tijdens dat bezoek werd al grappend opgeworpen dat de dames en heren onderzoekers welkom waren om wat te komen helpen tijdens het festival. Philippe Van Damme en zijn ploeg namen de uitdaging echter meteen aan. Zaterdagnamiddag stonden ze met veel enthousiasme achter de toog van de VIP ruimte.

De laatste twee edities van LoForLife hebben een recordomzet opgebracht. In 2021 was dat 91.277 euro. In 2022 werd het record opnieuw gebroken. Toen werd 114.826 euro overgeschreven. Hoeveel de editie 2023 heeft opgebracht weten we begin januari 2024. Dan staat de ondertussen bekende dankavond voor alle vrijwilligers en sponsoren op de agenda.

Geef een reactie