Consortium start studie naar toekomst waterrecreatie in provinciedomeinen

De studie over de toekomst van waterrecreatie in de provinciedomeinen van Diest, Kessel-Lo en Huizingen is toe gewezen aan een consortium met Ecoworks, Polyplan Kreikenbaum, Kollektif landscape bv, BLAF architecten en VDS Milieuadvies. Die gunning leert voorlopig vooral veel over de timing van het project.

In maart vorig jaar besliste de provincie Vlaams-Brabant om een studie op te starten die alle alternatieven voor waterrecreatie, zoals renovatie, vernieuwbouw, zwemvijvers en speelwater, in de domeinen van Huizingen, de Halve Maan in Diest en Kessel-Lo in Leuven moet onderzoeken.

Er werd eerst een projectleider aangeduid en daarna moesten nog een aantal procedures worden gerespecteerd die nodig zijn om een studiebureau correct te kunnen aanstellen. Dat maakte de aanstelling van het consortium met Ecoworks, Polyplan Kreikenbaum, Kollektif landscape bv, BLAF architecten en VDS Milieuadvies mogelijk.

Het team zal nu de eerste analyses en onderzoeken uitvoeren en ook de betrokken steden en gemeenten bevragen. Dat moet begin 2024 resulteren in de selectie van twee toekomstbeelden per domein. Deze twee toekomstbeelden zullen daarna zeer gedetailleerd onderzocht en uitgewerkt worden. Dat proces moet dan uiteindelijk een finale oplossing mogelijk maken voor ieder van de drie domeinen.

De gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen zijn op 13 oktober 2024. Die timing zal zeker impact hebben op de definitieve afronding van dit vooral in Diest uiterst gevoelige dossier.

Geef een reactie