Unieke beelden vanuit cockpit A400M die ook op 21 juli prominente rol krijgt

De A400M is ondertussen al enkele jaren een bekende gast boven het Hageland. Constructeur Airbus Defence deelde mooie beelden die met een 360° graden camera zijn gemaakt in de cockpit van het toestel.

De beelden zijn gemaakt in het kader van de voorbereiding van de airshow in Parijs. Zo’n demonstratievluchten vergen nogal wat secure planning omdat het over formatievluchten gaat met toestellen van verschillende types.

Tijdens het défilé van14 juillet naar aanleiding van de Franse nationale feestdag zal de A400M opnieuw een belangrijke rol krijgen boven de Champs -Elysées. Op 21 juli, de Belgische nationale feestdag, kan je zelfs drie A400M toestellen gaan bekijken boven Brussel. Het wordt overigens een spectaculair défilé dit jaar. Het koningspaar zit tien jaar op de troon en dat wordt gevierd met een fly-over van tien F-16 toestellen.
Het Special Operations Regiment verzorgt een demonstratie op de grond met ondersteuning van de luchtcomponent.

Geef een reactie