MDMA drugslabo gevonden in Nieuwrode

De gerechtelijke federale politie van Leuven heeft in Holsbeek een drugslabo getraceerd. Dat gebeurde na twee huiszoekingen die vorige dinsdag al plaats vonden bij eenzelfde familie in Pellenberg en Nieuwrode.

De FGP Leuven kreeg ondersteuning van de speciale eenheden, het hondenteam en de lokale politie van Lubbeek.

De familie waar de huiszoekingen gebeurden was eigenaar van de infrastructuur waar het labo gevestigd was maar ze hielpen de criminele organisatie ook met allerlei klusjes. In het labo werd MDMA aangemaakt. MDMA is een populaire festivaldrug die in XTC wordt gebruikt. MDMA zelf komt vaker in kristal- of poedervorm voor. 

Vorige woensdag werden drie betrokkenen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Twee van hen werden aangehouden, een derde mocht voorlopig beschikken onder voorwaarden. De civiele bescherming is momenteel bezig met de opruiming en ontmanteling van het labo.

Geef een reactie