Nike maakt promofilmpje voor WK vrouwenvoetbal met muziek van Scala

Vanaf 20 juli start het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland en daar zal een opvallende bijdrage zijn van het meisjeskoor Scala uit Aarschot. Sportgigant Nike maakte namelijk een promofilmpje met de allicht beste vrouwelijke voetbalster van het moment, de Australische Sam Kerr. De promospot wordt gedragen door “In the air tonight” van Phil Collins maar in de versie van Scala.

In het filmpje zie je Sam Kerr een straffe dribbel uitvoeren en een geweldige goal scoren. Kerr durft na zo’n doelpunt al wel eens uitpakken met spectaculaire salto’s en dat doet ze uiteraard ook in de Nike promo. Terwijl ze in de lucht hangt hoor je Scala die In the air tonight zingen.

Allicht wordt dit filmpje de volgende weken miljoenen keren bekeken. Sam Kerr speelt het WK voor eigen publiek maar ze is wereldwijd bijzonder populair. Naast een stevige financiële bonus levert dat voor Scala een pak publiciteit op.

Stijn Kolacny reageerde bijzonder enthousiast bij de radiozender Nostalgie, het tegendeel zou enigszins vreemd zijn, maar hij vertelde ook dat de keuze voor Scala compleet onverwacht was. De dirigent van Scala verklapte dat hij na deze geweldige ervaring nog één droom kan hebben. Hij hoopt dat Scala ooit betrokken wordt bij een project dat een Emmy of een Grammy krijgt.

Het filmpje van Nike heeft overigens indirect nog een Belgisch tintje. Sam Kerr speelt bij de Londense topclub Chelsea. Dat is vanaf volgend seizoen ook de club waar onze nationale doelvrouw Nicky Evrard aantreedt. De Belgische dames konden zich eerder niet plaatsen voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Je kan het promofilmpje van Nike hieronder bekijken

Geef een reactie